I Sverige blir det typ lika varmt som i semesternparadisen
I veckan blir det typ lika varmt i Stockholm och Göteborg som i de här semesterparadisen - Foto: Shutterstock/TT

I veckan blir det typ lika varmt i Sverige som i semesterparadisen

Sommaren börjar närma sig med stora steg och på flera håll i landet bjuds det sommarväder. I veckan kommer det faktiskt vara lika varmt i Sverige som det kommer att vara i de här sju semesterparadisen.


Såklart kan det komma att ändras, men som det ser ut nu så kommer det att bli ungefär lika varmt i Sverige som i Italien, Grekland och Portugal. 

Strax efter elva på måndagsförmiddagen visade SMHI:s 10-dagarsprognos så här för Stockholm och Göteborg och vi ser att det kommer bjudas på soliga dagar. I Göteborg kommer det vara som högst 25 grader varmt och i Stockholm även där 25 grader som varmast. 

Resterande dagar har vi 22, 23, 24 grader i Göteborg och en lägsta temperatur på fredagen med 14 grader. I Stockholm blir det runt 20 grader och i mitten av veckan blir det 17 grader.

Både i Stockholm och Göteborg blir det varmt i veckan. Bildkälla: Faksimil SMHI.se

Vi kollade även på hur vädret kommer att vara i bland annat Spanien, Italien och på Cypern den här veckan. Vilket är liknande. I Göteborg kommer det vara varmare än på Cypern, i Italien och i Spanien.  

I Barcelona blir det som mest 21 grader, i Rom 22 grader och på Cypern blir det som mest 24 grader varmt. 

Vädret i Spanien, Italien och på Cypern. Bildkälla: SMHI.se

Även vädret på Malta och i Portugal kommer det att vara liknande det vi kommer att ha i veckan. På Kreta kommer det också bli liknande väder. 

På Malta kommer det att vara mellan 18 och 19 grader hela veckan och i Lissabon blir det 24 grader som varmast och 16 som kallast. I Rethymnon blir det som varmast 22 grader och lägst 18 grader. 

Vädret på Malta, i Portugal och på Kreta. Bildkälla: SMHI.se

Och som vi nämnde innan, såklart ändras prognosen från dag till dag och inget är hundraprocentigt. Men tittar man på de här temperaturerna skiljer det inte många grader från hur vädret kommer vara i Sverige, jämfört med i Portugal. 

När är det egentligen sommar då? Jo, dygnsmedeltemperaturen ska vara minst tio plusgrader och det ska vara varaktigt. Det är den meteorologiska definitionen av sommar. 

I Stockholm brukar det vara runt den 13 maj, för Malmöborna är det 8 maj som gäller. Som med våren får ni i Kiruna vänta längre då det brukar vara runt den 18 juni och i Östersund är det 29 maj som sommaren kommer.

Visste du att det är mer vanligt att tappa mer hår på sommaren och på hösten? Om inte så kan du läsa mer om det härÄlskar du våren? Här kan du läsa om sju bevis på att vintern är den mest romantiska årstiden.

Vilken årstid passar dig bäst egentligen? Det kan du testa här

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Längtar du efter sommaren?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kosttillskott återkallades – flera döda

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

1 timme sedan
Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.