Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Prinsessan Estelle ska gå på Campus Manilla – börjar skolan i höst

Nyheter | 18/05/2018 16:56

Prinssean Estelle har fyllt sex år och ska börja i förskoleklass i höst. Det har diskuterats mycket om var hon ska gå. Nu har hovet gått ut med var hon var det blir.

I höst ska prinsessan Estelle, 6, börja skolan. Men det är inte vilken som helst utan det är på skolan Campus Manilla som ligger på Djurgården, Stockholm, skrev hovet tidigare idag i ett pressmeddelande

Campus Manilla är både en grundskola och en gymnasieskola som ligger mitt på Djurgården där det finns mycket skog och natur. 

Att utbilda, bilda och utveckla världsmedborgare är en självklarhet för oss på Campus Manilla, skriver skolan på sin hemsida.

Campus Manilla
Campus Manilla. Bildkälla: Vilhelm Stokstad/TT

– Vi gillar att vara ute i skogen, gillar att göra aktiviteter, berättade prins Daniel i en tidigare intervju med Svensk Damtidning.

Någon dålig skolmat behöver prinsessan inte heller få då skolan har egna kockar som tillagar maten på plats.

Hovet har tidigare berättat att prinsessan Estelle tar danslektioner sen en tid tillbaka vid Base23 och dans kommer att vara obligatoriskt nu på skolan.

Prinsessan Estelle
Prinsessan Estelle. Bildkälla: Kungahuset

Sedan en tid tillbaka går hon på Montessoriförskolan Lilla Kvikkjokk på Djurgården i Stockholm och det kommer hon att göra fram tills det blir sommarlov.

Prinsessan Estelle, eller Estelle Silvia Ewa Mary som hon heter, föddes den 23 februari 2012 klockan 04:26 på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. 

Prinsessan Estelle döptes den 22 maj i Slottskyrkan på Stockholms slott. 

Då fick omvärlden veta att hennes faddrar är kung Willem-Alexander av Nederländerna, Norges kronprins Haakon Magnus, kronprinsessan Mary av Danmark och självklart morbror prins Carl Philip.

Prinsessan Estelle är hertiginna av Östergötland och är nummer två i den svenska tronföljden.

Vill du se bilderna från när prinsessan Estelle fyllde sex år? Det kan du göra här.

Prinsessan har även en liten lillebror, prins Oscar. 2016 föddes han på Karolinska universitetssjukhuset. Prinsen är den tredje i tronföljden, hertig av Skåne och Skånes landshövding. Här kan du se bilderna från när den lilla prinsen fyllde två år tidigare i år.

Se bilderna i klippet ovan.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.