Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Uppgifter: Nu försvinner Postnords avgift för Wish-paketen

- 21/05/2018, 11:41 -

Tidigare i år införde Postnord en avgift på 75 kronor för paket utanför EU, något som upprörde många. Men nu avslöjar Breakit att avgiften på paket från köpsajten Wish kommer att försvinna.

Det var tidigare i år som Postnord införde en avgift på 75 kronor på paket från länder utanför EU, alltså paket från bland annat de populära köpsajterna Wish och Aliexpress. Här kan du läsa mer om avgiften.

Innan avgiften så kom det som mest mellan 120 000 och 150 000 paket varje dag till Sverige, från bland annat Wish. Men sedan man införde avgiften så ser det annorlunda ut – nu ligger siffran på 15 000 om dagen.

Men nu avslöjar Breakit att Postnords avgift kommer att försvinna från paket som handlas från Wish, det efter en ny överenskommelse med sajten. 

"Allt är klart. Postnord har även varit i kontakt med fler aktörer om liknande lösningar", har en källa berättat för Breakit. De skriver även att ett pressrelease kommer att skickas ut snart. 

Men vad betyder det här då? 

Jo, när du köper ett paket från Wish så kommer den svenska momsen läggas på direkt. Wish kommer sedan skicka momspengarna till Postnord. 

Breakit skriver att det troligtvis kommer tillkomma en liten avgift för det, som kanske kommer landa på runt 10 kronor. Thomas Backteman, som är kommunikationsdirektör på posten, har bekräftat för Breakit att man har ett avtal men inte om det är klart eller inte. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Brukar du handla på Wish?