Den nya regeln införs den första mars
Från och med den första mars kommer Postnord att börja ta ut en administrationsavgift på paket som beställs från Kina och andra länder utanför EU - Foto: Picabay/TT (Montage)

Postnords nya regler för paket från Kina: Så mycket kommer det kosta

Från och med den första mars kommer Postnord att börja ta ut en administrationsavgift på paket som beställs från Kina och andra länder utanför EU, som till exempel Wish. Men hur mycket kommer det egentligen att kosta?


Handlar du från Wish eller Ali Express ibland? 

Då har du säkert hängt med och vet att Postnord skulle införa en avgift på paket som skickades från Kina. 

Postnord ville ta ut en avgift på varor som beställs från Kina, motsvarande 25 procent moms av värdet på varan. Men de ville också lägga till en administrationsavgift på 125 kronor per paket. 

Här kan du läsa mer om det här.

Men i ett pressmeddelande gick Postnord nu ut med hur mycket det egentligen kommer att kosta att beställa saker och när de nya reglerna kommer att införas. 

Och det är faktiskt riktigt snart.

Från och med den första mars gäller nya regeln. Bildkälla: Pixabay

Den första mars kommer den nya regeln att införas. Så om ett paket har ett värde under 1 500 kronor kommer Postnord att ta ut en administrationsavgift på 75 kronor per paket som beställs från Kina eller andra länder utanför EU. 

Men om värdet av det man beställer är 1 500 kronor eller högre så kommer administrationsavgiften att vara högre. Då kommer den att landa på 125 kronor. 

– Det är glädjande att vi har kunnat hitta en lösning på hur momshanteringen av de här stora volymerna av postförsändelser ska kunna hanteras, berättar Thomas Backteman, som är Postnords kommunikationsdirektör, en kommentar i pressmeddelandet. 

Så ja, nu vet du vad som kommer gälla från och med den första mars om du gillar att shoppa på Wish eller Ali Express.

Om du gillar att beställa saker från WIsh så kommer du säkert att vilja läsa den här artikeln: Johanna, 21, beställde 16 speglar från Wish: "Tur att de var gratis"

Eller så kanske du vill läsa om hur det gick för Ronja som beställde en bh från Wish. Läs mer om det här!

TV: Hugo, 20, köpte "Calvin Klein"-kalsonger på Wish: "Vad är det här?" 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du shoppa på Wish eller Ali express??
Tack för din röst!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

1 timme sedan
Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.