Tim "Avicii" blev 28 år gammal. Han hittades död i Muskat, Oman den 20 april.
Tim "Avicii" blev 28 år gammal. Han hittades död i Muskat, Oman den 20 april.

Nu kommer nya beskedet om Tim "Avicii" Berglings begravning

Den 20 april gick Tim "Avicii" Bergling bort. Nu uppger presskontakten Ebba Lindqvist i ett pressmeddelande att begravningen endast kommer att hållas för Tims allra närmsta krets.


Den 20 April i år kom ett besked som chockade Sverige. 

28-årige Tim "Avicii" Bergling hade hittats död i Oman. 

Under månaden har fans och vänner till stjärnan hyllat hans liv, alla hans fantastiska verk och sörjt förlusten av en av EDM-världens starkast lysande stjärnor. 

I ett pressmeddelande går idag den bortgångne musikproducentens presskontakt, Ebba Lindqvist, ut med information om begravningen, enligt Aftonbladet.  Hon förklarar att den kommer att hållas med endast Tims närmsta på plats.  

”Det har inkommit många frågor om Tim Berglings begravning. Familjen meddelar att begravningen av Tim kommer att ske i kretsen av de närmaste och ber vänligen media att respektera detta." lyder pressmeddelandet. 

Nytt Avicii album kan släppas i år 

Tim Bergling lämnar efter sig över 200 osläppta låtar. Enligt Nöjesbladet har stjärnans familj suttit i möten med skivbolagsrepresentanter och det finns en chans att ett album kommer ut redan i år, skriver Aftonbladet. 

I en intervju med Variety sa skivbolagschefen Neil Jacobs ”Det var ärligt talat Aviciis bästa musik på många år”. 

Öppen med sin psykiska ohälsa

Tim Bergling har tidigare varit mycket öppen med sin psykiska ohälsa under åren han turnerade. I dokumentären "Avicii – True stories" berättade han om de svåra motgångarna som till slut ledde till att han slutade turnera helt 2016. 

"Jag mådde hemskt. Jag såg hur glada alla fansen var, men jag gillade det inte", sa Tim i dokumentären.

Den svenska stjärnan fick även stora hälsoproblem, bland annat en kraftig inflammation i bukspottskörteln och sprucken blindtarm. Läkarna rekommenderade Tim att han skulle operera bort gallblåsan. 

Men stjärnan hade just då fullt upp med att förbereda kommande albumet ”True”. Han visade konstant symptom på utbrändhet men hans svajande hälsa fick, av vad som framgår i dokumentären, ingen i hans närhet att dra i någon slags nödbroms.

Det har även riktats hård kritik mot hans team och crew som skymtas i dokumentären om honom. Särskilt mot Arash ”Ash” Pournouri, som arbetade som Tims manager.  Detta på grund av pressen de satt på Tim trots hans vacklande fysiska och psykiska ohälsa.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

1 timme sedan

Nvidia presenterar ny AI-processor

1 timme sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.

Aggressiv björn lös i Slovakien – fem skadade

igår 23:12
En slovakisk turiststad har utlyst undantagstillstånd efter att fem personer skadats i en björnattack. Bland de skadade finns ett barn.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Skellefteå

igår 22:38
"Man misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen har hittat en kropp i sökandet efter Maja, 17

igår 22:23
En kropp har hittats i sökandet efter 17-åriga Maja i Marks kommun. Anhöriga är informerade om fyndet och en person är anhållen misstänkt för mord.

Studier om "Havannasyndrom" hittar inga skador

igår 22:12
Det så kallade "Havannasyndromet" orsakade inga hjärnskador, enligt två nya omfattande amerikanska studier.