Kvinnor som får orgasm.
Det är nog fler än vad du tror. - Foto: Shutterstock/montage

Så många svenska kvinnor har fejkat sin orgasm

Att fejka orgasm är inte alls något ovanligt, speciellt inte bland kvinnor visar statistik från RFSU. Men även en hel del män har någon gång fejkat att de kommit.


Det är i programmet Sex med Smail som sänds på Viafree som de tar upp frågan om fejkade orgasmer. Smail Alihodzic säger att han hört att många tjejer har fejkat en orgasm någon gång, men att han blev lite förvånad när han fick veta hur många det faktiskt var. 

Men även som kille förekommer det att man någon gång fejkat en orgasm. Smail Alihodzic och sexexperten Isabelle Wahlf har tagit fram statistik över hur många av kvinnorna och männen som någon gång har fejkat en orgasm. 

Statistiken kommer från RFSU:s rapport Kådiskollen och gjordes 2016. I den har 1 062 svenskar i åldrarna 15 till 65 över hela landet svarat på frågor om sex, bland annat om orgasmer. 

Smail och Isabelle gästas av Marcelo Peña i studion, och han får gissa hur många procent av männen som någon gång fejkat en orgasm. 

– 12 procent, nej det måste vara lägre! Jag gissar på sex procent, säger han i programmet. 

Men han har faktiskt fel. enligt rapporten är det hela 16 procent av männen som någon gång fejkat en orgasm. 

Bland kvinnorna är det betydligt högre, där har 49 procent någon gång stönat lite extra högt och fejkat en orgasm. Sexexperten Isabelle säger i programmet att hon själv gjort samma sak. 

– Jag har absolut fejkat. För att avsluta och komma vidare, säger hon. 

Se ett klipp ur Sex med Smail i klippet ovan. 

Sex med Smail sänds tisdagar och torsdagar på Viafree.  

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du fejkat en orgasm?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Han bor mitt i USA:s gränskris

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

1 timme sedan
Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.