Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tim "Avicii" Berglings mammas ord efter hyllningen: "Det var jättefint"

- 09/06/2018, 14:12

Under en ceremoni på Stockholms slott hyllades Tim "Avicii" Bergling då hästen D'Avicii överämnades till den beridna högvakten.

Hästen D'Avicii lämnades under lördagen över till den beridna högvakten. Hästen döptes av det svenska folket efter en årlig namngivningstävling, som arrangeras av föreningen för den beridna högvakten, skriver Expressen.

– Det var jättefint, säger Anki Lidén, mor till Tim Bergling.

På plats under ceremonin fanns föräldrarna Anki Lidén, Klas Bergling och brodern Anton Körberg.

En hyllning av folket

Allmänheten fick i uppgift att föreslå olika namn som sedan togs ut till en omröstning. Efter omröstningen fanns det en klar vinnare. För med hela 2 356 röster, motsvarande 35 procent av rösterna så vann förslaget D'Avicii. 


Hittades död i Oman

Fredag den 20 april hittades Tim "Avicii" Bergling död i Omans huvudstad Muskat. Bergling blev bara 28 år gammal, och har sörjts av vänner, familj och fans världen över. Här kan du läsa några av kollegornas rörande ord.

Berättade dödsorsaken i öppet brev

Dagarna efter Tim Berglings bortgång gick föräldrarna ut i ett öppet brev där de förklarade dödsorsaken och tackade för att stöd familjen fått under den tuffa tiden. Något du kan läsa mer om här.

”Vi vill tacka för det stöd vi fått och alla kärleksfulla beskrivningar av vår son och bror. Vi är så tacksamma för alla som älskade Tims musik och har fina minnen till hans låtar”

"Vår älskade Tim var en sökare, en skör konstnärssjäl som alltid burit på stora existentiella frågor. En överpresterande perfektionist som reste och jobbade hårt i ett tempo som ledde till extremt svår stress.

När han slutat turnera ville han hitta en balans i livet för att må bra och kunna göra det han älskade mest – musik.

Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan.

Nu orkade han inte längre.

Han ville få frid.

Tim var inte gjord för det maskineri han hamnade i, han var en ömhudad kille som älskade sina fans men skydde rampljuset.

Tim, du kommer för alltid att vara älskad och saknad.

Den du var och din musik kommer att bära minnet av dig vidare.

Vi älskar dig,

Familjen."

TV: Tim "Avicii" Bergling hyllas med graffiti-målning

Artikeln uppdateras.

Brukade du lyssna på Aviciis musik?