Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Föräldrarna i Bjärred skrev testamente – dagar innan tragedin

Nyheter | 12/06/2018 12:02

Tragedin i Bjärred fortsätter att förbrylla. I det testamente föräldrarna skrev knappt en vecka innan tragedin nämns inte döttrarna alls.

I vintras skakades Sverige av tragedin i Skåne, där ett gift par och deras två döttrar hittades döda i en villa i Bjärred. 

Föräldrarna hade lämnat efter sig ett avskedsbrev, där de skrev att de skulle döda sina döttrar och sedan avsluta sina egna liv. Anledningen ska enligt brevet ha varit att döttrarna, 11 och 14 år gamla, hade en sjukdomsbild som gjorde att föräldrarna inte ansåg att livet var värt att leva.

Nu har ett testamente skrivet av paret registrerats av Skatteverket. 

Testamentet är skrivet den 3 januari, bara några dagar innan familjen hittades död. Enligt Kvällsposten bevittnades föräldrarnas namnteckningar av två personer som intygade att paret var vid sina sinnens fulla bruk. 

Testamentet ska inte över huvud taget nämna de båda döttrarna. 

Utredningen av dödsfallen i Bjärred är fortfarande inte klar, och därför vet ingen exakt vad som hänt. 

– Det är normalt i en utredning av den här typen att försöka få fram när och hur personer avlidit, säger Stefan Svensson, utredningsledare vid polisen i Lund till Kvällsposten.