Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fyra skadade i skottlossningen i Helsingborg – en gripen

Nyheter | 30/06/2018 20:40

Vid 20-tiden under lördagen larmades polisen om att en skottlossning ägt rum i Helsingborg. Fyra personer skadades var av en av dem även gripits.

Strax efter klockan 20 på lördagskvällen skedde en skottlossning i närheten av Södergatan i Helsingborg, detta rapporterar Helsingborgs Dagblad. Polisen uppger att de fick in flertalet samtal om en skottlossningen med start vid 20.02 under kvällen. Fyra män vårdas på sjukhus med skott- eller skärskador. En utav de skadade personerna, en 27-årig man, anhöll under natten misstänkt för mordförsök. 

Fyra personer har skadades och polisen har ännu inte gått ut med något skadeläge. Region Skåne hade vid 22-tiden på lördagen inte någon information om skadeläget för männen som alla fyra vårdas på Helsingborgs lasarett. På söndagsmorgonen kunde polisen redogöra att det handlar om tre unga män som är allvarligt skadade och vårdas på sjukhus. En fjärde man, som skadades lindrigt vid skjutningen har anhållits under natten till söndag misstänkt för mordförsök. 

– Det är fyra personer som är skadade. Vi är fortfarande i inledningsfasen här och det är ganska rörigt på platsen, säger Kenneth Andersson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Helsingborg till Aftonbladet

– Ett antal personer har skadats. Vi har rätt mycket uppgifter att bearbeta och det är en större polisinsats, Vi försöker få klarhet i hur många som är inblandade, både gärningspersoner och målsägande och skapa en bild av vad som hänt, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Situationen har lett till ett stort polispådrag  i Helsingborg, i närheten av Gustav Adolfs kyrka. Polisen skriver på sin hemsida att flera personer är anträffade med skador. Mer om hur skadeläget ser ut och hur många personer det rör sig om är i nuläget oklart. 

– Vi var på väg till bion, jag och några vänner. Då hörde vi skottlossning och en kompis såg en man falla omkull. Sen var det en man som flydde på motorcykel mot trafiken på Södergatan, säger ett vittne som hört av sig till HD.

Polisen bekräftade att en skottlossning ägde rum och var på plats med flera patruller. 

– En person är förd till sjukhus och två ambulanser finns kvar på platsen, säger Malin Pettersson, teamleader på SOS Alarm, till Expressen.

Ett stort område i Helsingborg spärrades av och en hundpatrull sökte längs med Malmöleden. Polisen är på plats för att prata med vittnen och genomföra flera förhör. Polis finns också på plats vid sjukhuset för att prata med de skadade och för att upprätthålla säkerheten där.