Kvinna våldtogs
Kvinna våldtogs när hon klev av bussen - mannen kunde gripas efter med hjälp av "hitta min Iphone" - Foto: TT/Google Maps

Kvinna våldtogs – man gripen med hjälp av "hitta min iPhone"

En kvinna våldtogs natten till söndag efter ha klivit av bussen. Mannen stal hennes mobiltelefon – nu är han gripen med hjälp av telefonens spårningsfunktion.


Utanför Västerås klev en kvinna i 20-årsåldern av bussen natten till söndag, då våldtogs hon av en man. I samband med händelsen tog också mannen kvinnans mobiltelefon, rapporterar Expressen.  

Kvinnan kontaktade polisen och via mobilfunktionen "hitta min iPhone" kunde mannen gripas i närområdet av en hundpatrull. Mannen, som var okänd för kvinnan, ska ha frågat om att få låna kvinnans mobiltelefon. När hon sa nej drog han in henne i ett buskage och våldtog henne, skriver Sala Allehanda

Polisen kunde med hjälp av funktionen spåra mannen till ett ungefärligt område och han kunde gripas någon timme efter att våldtäkten ägt rum. Mannen, som är i 35-årsåldern, fördes till polisstationen för förhör och vidare utredning. Kvinnan har förts till sjukhus för undersökning.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norsk räktrålare drog upp död kropp

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

Miljöpartiet KU-anmäler ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M). Detta efter hans agerande i samband med att en anställd avskedades från Energimyndigheten.

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.

Samband mellan sprängningar utreds – kvinna dog

1 timme sedan
Åklagare ser samband mellan den dödliga explosionen i Storvreta och sprängningar i Hässelby respektive Linköping i september. Ärendena utreds nu ihop.