Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna våldtogs – man gripen med hjälp av "hitta min iPhone"

- 01/07/2018, 10:51 -

En kvinna våldtogs natten till söndag efter ha klivit av bussen. Mannen stal hennes mobiltelefon – nu är han gripen med hjälp av telefonens spårningsfunktion.

Utanför Västerås klev en kvinna i 20-årsåldern av bussen natten till söndag, då våldtogs hon av en man. I samband med händelsen tog också mannen kvinnans mobiltelefon, rapporterar Expressen.  

Kvinnan kontaktade polisen och via mobilfunktionen "hitta min iPhone" kunde mannen gripas i närområdet av en hundpatrull. Mannen, som var okänd för kvinnan, ska ha frågat om att få låna kvinnans mobiltelefon. När hon sa nej drog han in henne i ett buskage och våldtog henne, skriver Sala Allehanda

Polisen kunde med hjälp av funktionen spåra mannen till ett ungefärligt område och han kunde gripas någon timme efter att våldtäkten ägt rum. Mannen, som är i 35-årsåldern, fördes till polisstationen för förhör och vidare utredning. Kvinnan har förts till sjukhus för undersökning.