Fredag 25 Jun
Stockholm

10 emojis du garanterat har använt fel hela ditt liv

10 emojis du garanterat har använt fel hela ditt liv
Vet du vad alla emojis du använder egentligen betyder? Här är 10 stycken du säkert tolkat fel. Foto: Shutterstock/Emojipedia

Emojis använder många av oss dagligen. Men frågan är om vi alla verkligen vet vad de betyder på riktigt? Om inte, så har du en förklaring här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När vi skriver till varandra oavsett om det är på Facebook-chatten eller i ett sms så använder många av oss emojis. Men det finns faktiskt några emojis som är ganska vanliga, men som vi hela tiden har trott betytt något helt annat än vad de egentligen gör, något som Daily Mail har skrivit om. 


Vi börjar med emojin som ser ut som ett stjärnfall är faktiskt inte det, för sanningen är att det kommer från den japanska tecknade serien Magna och betyder faktiskt att man är yr. Så inget stjärnfall.


Den här emojin kanske du har trott och använt när du är lite arg och irriterad? Det är dock en min för triumf. 

Kanske tänker du på en ballerina när du ser den här emojin? Eller något annat. Men hur som helst så är det inte korrekt. För vad betyder den egentligen? Jo, om man dykare och är vid vattenytan och gör en cirkel ovanför huvudet så betyder det ok. 

Snorig och förkyld? Nope, den här symbolen visar att någon sover i anime och manga. Så ja, även den här emojin har du kanske använt fel.

Den här emojin kanske inte är någon du använder varje dag, men trots det så kanske du vill veta vad den betyder? Jo, i japanska folksagor så kallas den röda figuren Namahage. En del klär även ut sig till honom på nyår. Anledningen? För att få bort onda andar. 

Har du skickat den här någon gång? Men vet du vad den betyder? Emojin på två kvinnor med kaninöron är faktiskt sexuellt laddad, för det är som en japansk version av Playboy Bunny. 


Den här emojin ska föreställa en person som ber om ursäkt och bugar, och i Japan kallas det för att dogeza.

Den här emojin är du nog inte ensam om att använda ganska ofta. En del har tolkat den som att man ber, andra menar att det är två personer som gör high five. Men nej, i Japan så betyder det ”snälla” eller ”tack”. 

Brukar du använda den här som ett sjukhus för att det står ett ”H” på? Då har du använt den fel. För det är ett slags hotell i Japan och även i Sydkorea som kallas för ”love hotel” där man kan hyra rum per timme, för att ah ni förstår, skriver Daily Mail.

Den här emojin använder ganska många, ofta för att vara lite kaxig. Men det ska faktiskt föreställe någon som jobbar vid en informationsdesk. Så ja, kanske inte riktigt det du har använt den till. 

Bilderna kommer från Emojipedia

Det var inte så länge sedan som kom det nya emojis, här kan du läsa mer om det.

Använder du emojis när du skriver?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela