Nu kommer nya emojis
Många har väntat – men nu är de nya emojisarna äntligen här! - Foto: Unsplash/Emojipedia

Här är alla nya emojis som kommer till iPhone idag – så får du dem

Idag är en stor dag! Ett gäng helt nya emojis blir offentliga och kommer snart till iPhones och Android-telefoner över hela världen.


Idag är inte vilken dag som helst. Bo har namnsdag och i Danmark firas grundlagsdagen – men det är inte det vi menar.

Nej, idag är också dagen då nya och RIKTIGT efterlängtade emojis kommer till mobiler i Sverige, och hela världen. 

Det efterfrågade tillägget bekräftades av Emojipedia i februari, och blir alltså tillgängligt med den senaste uppdateringen till iOS (11.4) som släpps idag.

På sociala medier har framför allt rödhåriga emojis och emojis med afrohår efterfrågats. Och nu är figurerna äntligen här! De rödhåriga kommer med både kort och långt hår, samt med olika hudtoner.

Bildkälla: Emojipedia

Samma gäller de med afro.

Bildkälla: Emojipedia

Men det är inte bara gingers och de med afro som äntligen får sin frisyr representerad i emoji-galleriet. Även de helt utan huvudhår kan äntligen känna sig inkluderade, då skalliga personer numera går att hitta bland figurerna. Även emojis med grått hår finns med i uppdateringen.

Dessutom har andra tillägg och uppdateringar gjorts i emoji-biblioteket. Bland annat finns numera ett lama-djur, en räka och en cupcake, något som inte fanns tidigare. Totalt släpps 157 stycken nya symboler.

Kvinnan som inspirerade emojin

Visste du förresten att Unicode Consortium (som ansvarar för skapa nya emojis) har gått ut och berättat att de faktiskt har använt en känd influencer som inspiration till emojin med afrohår? Det är nämligen Instagram-profilen Ciara Anderson som påstås fått agera modell. 

Många har nämligen kritiserat de nya emojisarna, och påpekat att håret på emoji-figurerna inte alls är speciellt smickrande, eller ens ser ut som afrohår. Då visade Unicode Consortium den här bilden på Anderson och förklarade att de använt den som inspirationskälla till bilden (nej, håret är kanske inte jättelikt).

Ciara Anderson/Instagram

Så, hur får man de nya emojisarna?

Först och främst ska du ladda ner den senaste versionen av telefonens operativsystem. Även om Unicode Consortium (som ansvarar för att skapa nya emojis) har gjort uppdateringen tillgänglig idag kan det ta ett tag innan emojisarna faktiskt dyker upp i din telefon, skriver Business Insider

Det beror på att både operativsystem och plattformar måste uppdateras till en version som inkluderar de nya emojisarna.

Men – den som väntar på något gott...

Emojipedia

Ta en titt i videon högst upp för att se alla nya emojis!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du längtat efter nya emojis?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Risk för nya ras i danska Børsen

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.