Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Titta på de här bilderna om du tycker att det är för varmt ute

Nyheter | 17/07/2018 08:35

Visserligen är det riktigt, riktigt varmt i Sverige just nu. Men minns ni inte hur fruktansvärt vädret var för bara några månader sen? Ta en titt här för att bli påmind.

Det är varmt i Sverige just nu. Termometrarna runt om i landet står på runt 30 grader och så kommer det hålla i sig. Det gäller hela landet – från norr till söder. Enligt flera prognoser kommer det fina vädret hålla i sig i åtminstone en vecka till – om inte längre. Läs mer om det här.

Samtidigt ser man hur många börjar tröttna lite på värmen då sociala medier fylls med kommentarer om att "det får räcka med värmen nu" och det verkar minst sagt som att många verkar längta till kyligare temperaturer. Men minns ni inte hur olidligt det var i vintras och långt in på våren?

Fram till i april var vädret riktigt kyligt och fyllt med snöstormar runt om i landet. Ni som befann i er i Malmö i mars – så här såg det ut för er:

Skottar snö runt sin bil i Malmö i februari 2018
Kyligt och snöigt. Bild: Andreas Hellergren/TT

Och till alla stockholmare som börjar lacka på värmen. Här är en bild från i februari för att friska upp minnet lite:

Snöoväder Stockholm februari 2018
Burr! Bild: Christine Olsson/TT

Är det verkligen så att ni längtar tillbaks till det kyliga vintervädret? Eller föredrar ni inte att få chilla lite vid stranden och att få bada lite? Som här exempelvis tidigare i somras i Malmö:

Pojke badar i värmen
Bild: Johan Nilsson/TT

Nu är det så att det varma vädret naturligtvis kan ställa till det på sina håll. SMHI har gått ut med en klass II-varning dels för att det kommer bli ovanligt höga temperaturer i Stockholm. Men också att risken för skogsbränder är högre än vanligt i princip hela landet förutom i norra Lapplandsfjället, skriver SMHI.

Tänk på att inte slösa på vatten i onödan och att själv inte glömma att dricka vatten i hettan! Kolla på videon ovan för att påminnas om hur ruskigt vädret var för bara några månader sen!

Vad väljer du – kyla eller värme?