Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ingen semester i sommar? Här är resmålen för dig i vinter

- 19/07/2018, 19:41

Tvingas du, som många andra, att jobba under sommaren? Ja, det kanske inte är optimalt men du kan sitta lugnt i båten. Det finns resmål i vinter som du kan åka till istället!

Under sommaren så brukar de flesta välja att ta ut sina semesterdagar för att vila upp sig, spendera lite tid utomlands eller med familjen inför den kalla, mörka och stundtals jobbiga, vintern.

Men stannar Sverige upp för det? Nej. Vissa människor spenderar sin sommar på arbetsplatsen och ser till så att landet går runt och att saker och ting blir gjorda.

Är du en av dom som kanske kommer att ta ut din semester i vinter istället? I så fall har vi glada nyheter åt dig. Det finns en hel del ställen med sjukt behagliga temperaturer som du kan resa till och vi på Nyheter24 har listat några av dom åt dig!

Tropiska drinkar i tropisk värme 

För dig som gillar tropisk värme så kanske några av dessa alternativ låter som ett utmärkt resmål att spendera vintersemestern på.

Tre båtar vid en strandkant.
Kanske man ska ta sig en tur i en sån här båt? Bild: Pixabay

Thailand

Tänk dig att få byta ut slask, kyla och mörker mot palmer, goda drinkar och en gassande sol i Phuket? Vilken grej va! Vill du ha tropisk värme under vinterhalvåret så är Thailand definitivt ett resmål för dig.

Medeltemperatur under dagen i december månad: 30 grader

Medeltemperatur under natten i december månad: 24 grader

Golfbana på Jamaica.
Fore! Bild: Pixabay

Jamaica

Ja vem skulle inte gilla att spela lite golf på ön som har fått fram personer så som Usain Bolt, Bob Marley och Grace Jones? Hit ska du definitivt åka om du vill relalalaxa i ett karibiskt paradis.

Medeltemperatur under dagen i december månad: 30 grader

Medeltemperatur under natten i december månad: 23

Brygga som går ut mot vattnet.
Den här synen alltså... wow. Bild: Pixabay

Zanzibar

Eller vad sägs om en par dagar på Zanzibar? Vore inte helt fel att glida runt där med solen i ryggen och det vackra blåa havet framför dig.

Medeltemperatur under dagen i december månad: 31 grader

Medeltemperatur under natten i december månad: 32 grader

Sisådär varmt är inte fel det heller

Precis – om tropisk värme inte riktigt är för dig så finns det ändå några höjdarställen kvar för dig att besöka och med lite tur för en billig peng dessutom!

Hollywoodskylten.
Den berömda Hollywoodskylten, maffig. Bild: Pixabay

Los Angeles

Ja men att spendera lite tid i änglarnas stad kanske skulle kunna vara något? Trots att det inte är så överdrivet varmt där i december så är det natt och dag i jämfört med temperaturen i Sverige.

Sen kan du också se på NHL, gå på Hollywood Boulevard och andra roliga grejer. Hehe.

Medeltemperatur under dagen i december månad: 19 grader

Medeltemperatur under natten i december månad: 15 grader

Stor våg.
En våg som heter duga. Bild: Pixabay

Kap Verde

Gillar du att surfa? Ja men dåså, då är det en no-brainer att välja Kap Verde. Den portugisiska ön erbjuder inte bara skönt väder, bra mat och trevlig befolkning utan kan även klassas som ett surfparadis!

Medeltemperatur under dagen i december månad: 25 grader

Medeltemperatur under natten i december månad: 20 grader

Hotell vid stranden med pool.
Klassiska GRANCAN! Bild: Pixabay

Gran Canaria

Ett annat resmål som kanske passar dig är såklart klassiska Grancan! Har du inte varit där så borde det nästan vara obligatoriskt att dra dit. 

En större beskrivning av resmålet behövs knappast men det du behöver veta är att de pratar spanska, serverar god mat och ljuvliga drinkar där. 

Medeltemperatur under dagen i december månad: 22 grader

Medeltemperatur under natten i december månad: 15 grader

Har du semester i Sverige och undrar vilken ort du ska besöka? Då kan du läsa våra 10 tips på semesterställen i Sverige på sommaren.Har du tagit semester?