Nöjespark inför rökförbud
Tosselilla inför rökförbud. - Foto: Tosselilla instagram/Pixabay

Svensk nöjespark är trött på rökare - inför förbud

Gillar du att ta en cigg då och då? Då är den skånska nöjesparken Tosselilla i Tomelilla inte ett ställe du ska åka till. Nu inför de nämligen ett rökförbud på sin nöjespark.


Röker du och ska åka till nöjesparken Tosselilla i sommar? Då bör du tänka en extra gång innan du tänder din cigarett, för nu till helgen införs nämligen ett rökförbud på hela nöjesparken. Tommy Bauer som är driftchef har kommenterat förbudet för Lokaltidningen

— Det har så klart känts trist att vår personal ska behöva plocka och städa upp fimpar. 3

Nöjesparken har även i ett officiellt uttalande kommenterat förbudet som de menar att de inför efter efterfrågan från besökare.

— Med start redan nu till helgen kommer vi att införa rökförbud på Tosselilla. Det har varit många gästers önskemål en tid nu och vi känner att det är rätt steg att ta. 

Men det är inte bara cigaretter som förbjuds utan om du hade planer på att ta med en vattenpipa in så får du tänka om för även detta kommer att förbjudas. 

— Rökförbudet gäller även vattenpipa och är således ej tillåtet att ta med in i parken.

Nöjesparken har valt att inför förbudet redan till helgen för att så snabbt som möjligt ändra miljön på nöjesparken. Tommy Bauer säger till lokaltidningen att man gjort allt man kunnat för att få ut informationen så gott man kunnat.  

– Förhoppningen är att redan nu till helgen köra igång fullt ut. Vi kommer skylta upp om detta utanför entréerna, på hemsidan och på Facebook för att få ut informationen så effektiv som möjligt.

Men du behöver inte vara orolig för att röksuget ska bli allt för svårt. Nöjesparken kommer nämligen införa tre stycken rökzoner.

Du kanske även är intresserad av de här artiklarna: 

Olycka i berg-och dalbana: Människor föll 10 meter

Det här måste du veta om Lisebergs nya attraktion Valkyria

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Röker du?
Tack för din röst!