Till helgen blir det svalare temperaturer.
Snart kommer kyligare väder in över landet. - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX/Johan Nilsson / TT

Äntligen – nu kommer kyligare väder in över Sverige

Värmen har tagit ett järngrepp om i stort sett hela Sverige och det har inte verkat finnas något slut. Nu kommer det dock äntligen in lite svalare luft över landet. Du som längtar efter att andas frisk luft igen behöver bara vänta till helgen.


Det har varit sjukt varmt sedan maj. Vi har svettats, fått vätskebrist, legat sömnlösa och våra stackars husdjur har också lidit i värmen. Varenda väderprognos har visat temperaturer på uppåt 30 grader med stekande sol och varningar för bränder och extremt höga temperaturer.

Det har nästan känts som att det aldrig kommer ta slut och att vi kommer ha 30 grader varmt hela hösten och vintern. Men nu, äntligen, verkar det komma in lite svalare luft över landet. 

Meteorologen Lisa Frost skriver på SMHI:s hemsida att början av veckan väntas bli fortsatt varm men att det kan komma skurar. Frost uppger också att det blir svalare under helgen, och det är från lördag som den svalare luften kommer in västerifrån. Till helgen väntas också regn, men det är fortfarande mycket oklart var och hur mycket det kommer att regna. 

Till helgen kan det komma svalare luft och regn. Bildkälla: Leif R Jansson / SCANPIX / TT

Tittar man på SMHI:s prognos för lördagen så kommer södra och mellersta delen av Sverige få lite, lite svalare temperaturer. Mellan 20 och 25 grader kommer det bli. 

Längre upp i norr blir det ännu svalare, där når temperaturen knappt över 20 grader utan kommer ligga på mellan 15 och 19 grader. 

Väntar man till början på nästa vecka verkar det bli ännu svalare i västra Sverige där Göteborg får runt 18 grader och moln. Då ser det ut att bli knappa 20 garder även i norra Sverige och i de östra delarna av landet blir det strax över 20 grader med moln. 

Orkar du inte vänta på svalare väder i Sverige? Här är fem platser du kan resa till där det är svalt och skönt nu

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Längtar du efter kyla?
Tack för din röst!