Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Morddömde Imad Alzuriey rymde under sin permission - det här vet vi

- 02/08/2018, 12:00 -

Igår rymde ytterligare en fånge från kriminalvården. Den här gången ska det handla om den morddömde fången Imad Alzuriey som har rymt under en bevakad permission.

Under onsdagen rymde en morddömd man från sin permission. Nu har Kvällsposten gått ut med att mannen som har rymt är 32-årige Imad Alzuriey

Imad Alzuriey är dömd för att ha knivmördat en annan man på Norra Grängesbergsgatan i Malmö 2011. För mordet dömdes Alzuriey till 13 års fängelse. Men nu är han spårlöst försvunnen efter att han rymt från stadsparken i Kalmar under en tillsynspermission där han ska ha träffat sin familj, skriver Kvällsposten.

Alzuriey ska ha rymt vid 14-tiden under onsdagen. Och under permissionen var det endast en kriminalvårdare som bevakade honom. Polisen har nu utfärdat rikslarm i ett försök att gripa Imad Alzuriey.

Den 20 december 2013 ska Imad Alzuriey fått en varning på den anstalten han vistats på eftersom att han uppträtt olämpligt samt för att andra intagna ska ha sagt att de var rädda för honom.

Mordet 

Mordet som Imad Alzuriey är dömd för skedde när han och flera andra från gänget Brödraskapet Wolfpack försökte ta sig in på en fest i Malmö. Men då festen var privat ska de ha blivit nekade av en 35-årig man som ägde klubben, skriver Kvällsposten.

Detta ledde till att Alzuriey tog upp en 22 centimeter lång kniv och högg den 35-åriga mannen i ryggen. 35-åringen avled fyra dagar senare på sjukhuset. 

Polisen har bedömt att Imad Alzuriey inte är farlig, skriver Kvällsposten

Andra rymningen på kort tid

Rymningen är den andra på kort tid. I mitten av juli rymde den morddömde Kristofers Kastellanoss från kriminalvårdens transport i Laxå, Örebro län. Kastellanoss satt även han av ett fängelsestraff efter ha mördat en man med kniv. Vid rymningen bar han kriminalvårdens kläder, var barfota samt hade handfängsel.

Kristoffer Kastellanos är nu efterlyst internationellt. Mer information om den rymningen hittar du här.

Har du några tips angående någon av rymningarna så hör av dig till polisen på 114 14. Hamnar du i en nödsituation ring 112.