Aviciis pappas känslosamma ord: "Obegripligt"

Rockbjörnen i kategorin ”Årets svenska låt” delades ut igår kväll, priset gick postumt till Tim ”Avicii” Bergling. Tims pappa Klas mottog priset och gav samtidigt en fin hyllning till fansen i ett känslosamt tacktal.


Tim "Avicii" Bergling fick hela världen att dansa. I april i år gick han tragiskt bort, han hittades död på ett hotellrum i Muscat i Oman. Igår delade Aftonbladets musikpris Rockbjörnen ut. Priset för "Årets svenska låt" gick postumt till Tim "Avicii" Berling. 

Priset delades ut av kulturminister Alice Bah Kuhnke och mottogs av Klas Bergling, Tims pappa. På scenen höll Klas ett känsloladdat tacktal till sonen och alla fans efter hans bortgång. 

– Jag är glad att fått tillfälle att komma hit i kväll för att tacka för det här fina priset till Tim och Sandro och alla er som röstat på ”Without you”, som är en fantastisk låt, sade Klas Bergling under sitt första offentliga framträdande sedan sonens bortgång och fortsatte:

– Men också framför allt tacka alla fina och fantastiska hyllningar av Tim och hans musik. Från hans fans och alla övriga, det har kommit från kyrkor, skolklasser, festivaler och många andra, och det har nästan varit obegripligt. Det värmer våra hjärtan i familjen i den här jobbiga perioden. Så, ett stort tack till alla!

Även låtskrivaren Sandro Cavazza som skrivit låten ”Without you” tillsammans med Avicii närvarade under galan. Avicii ligger begravd på Skogskyrkogården i Stockholm, läs om begravningsceremonin här.

Tragedin som skakade världen

Fredagen 20 april i år omkring 19.00 svensk tid nådde beskedet allmänheten – Tim Bergling hade hittats död i Muskat, Oman där han befann sig på semester. Direkt svämmade sociala medier över av förtvivlade fans som knappt kunde ta in vad som hänt.

Fans världen över och stora artister gick ut på sociala medier och hyllade artisten. En som också ställde sig i hyllningskören var prinsessan Madeleine.

Det var på festivalen Summerburst i juni som prinsessan dansade loss till Axwell & Ingrosso, dj-duon avslutade sin show med att spela Aviciis "Wake me up". Madeleine förevigade stunden med ett filmklipp som hon bjöd sina tusentals Instagram-följare på.

"Vilket vackert avslut", skrev prinsessan Madeleine till klippet och tillade "Vi minns Avicii" och ett hjärta.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du låten
Tack för din röst!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.