Under kvällen drar ett regnoväder från Danmark in över landet
SMHI varnar för kaosregn från Danmark - Foto: Shehran Syed/Unsplash/Johan Nilsson/TT/Ørn E. Borgen/NTB scanpix/TT

SMHI varnar – nu drar danska kaosregnet in över Sverige

SMHI har utfärdat flera varningar för kraftiga regnmängder som kommer att dra in över Sverige under kvällen och natten. Regnovädret väntas bli kort men väldigt intensivt.


Under torsdagen har SMHI utfärdat flera varningar för att ett riktigt busväder drar in över Sverige under torsdagseftermiddagen. Det är en kallfront från norra Danmark och över Skagerack som kommer att röra sig in över västra Sverige.

De områden SMHI utfärdat klass 1-varningar för stora regnmängder i är Västa Götalands län, Bohuslän, Göteborg, inre Dalsland och sydvästra Vänern.   

"Ett regnväder drar i eftermiddag in över Vänernlandskapen och vidare åt nordost över mellersta Sverige under kvällen och natten. Stora regnmängder väntas i mellersta och norra Bohuslän samt över Dalsland" skriver SMHI på hemsidan

Det kommer att regna mycket under kort tid och kan komma upp mot 35 millimeter det kommande dygnet. 

Översvämning efter oväder i Malmö 2017. Bildkälla: Johan Nilsson/TT

– I morgon har det spridit sig vidare in över landet. Det kommer troligen bli stora mängder regn under få timmar, säger Ian Engblom, meteorolog på Foreca, till Aftonbladet.

Trots att morgondagen ser ut att bli blöt i stora delar av landet med regn och rusk i Götaland, Svealand och Södra Norrland så har det danska kaosregnet rört sig betydligt längre norrut vid den tiden. Då är det främst Västerbotten och Norrbotten som drabbas av de danska regndropparna. 

Varmast under morgondagen ser det ut att bli omkring Stockholm och på Gotland som får mellan 23 och 25 grader. Det kan mycket väl bli de sista sommartemperaturerna, skriver Aftonbladet. Framöver kan vi vänta oss lägre temperaturer på omkring 12-15 grader och hösten kommer då snart vara här på riktigt. 

För några veckor sedan föll det varmaste regnet i världen i Kalifornien. Hur varmt det var kan du läsa om här

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du regn?
Tack för din röst!