Världens varmaste regn har fallit i Kalifornien – så varmt var det

Det var i staden Imperial i Kalifornien som världens varmaste regn föll den 24 juli. Efter en otrolig värmebölja i området började det regna, dropparnas temperatur gjorde att personer i staden hade svårt att andas.


Regnet som föll mättes till hisnande 48,3 grader celsius. Det var den 24 juli som regnet öste ner i Imperial i Kalifornien, och regnet som föll var enligt experter den varmaste nederbörden som någonsin uppmäts, skriver Newsweek.

Vattnet höll så pass hög temperatur att invånare i staden rapporterade att det kände en press över bröstet och att de hade svårt att andas. Imperial ligger i sydöstra Kalifornien och har en befolkning på 17.000 personer. Området är känt som en region med tufft väder att bo i. 

– Den 24 juli 2018 var en av de hetaste dagarna någonsin i Kaliforniens historia, värmeböljan har en sällsynt intensitet och temperaturerna steg nära rekordnivåer, sa väderexperten Jeff Masters. 

Kalifornien upplever just nu höga temperaturer som gjort att stora bränder utbrutit, läs allt om branden här. Dock är det inte bara i USA man upplever höga temperaturer, läs om den otroliga värmeböljan i Europa här. 

Jeff Masters är grundade av bloggen Weather Underground. Han förklarar i bloggen vad det var som låg till grund för det varma regnet. 

– Den intensiva värmen var startskottet för världens hetaste regn. Temperaturen hade kunnat gått upp ytterligare om inte molnen strömmande in med regnskurar. När regnet började var temperaturen förvånansvärt hög. Hela 48,3 grader var regnet, vilket är ett nytt världsrekord för varmaste temperaturen på ett regnfall, skriver han. 

Men lika snabbt som det kom var regnet borta då det mesta avdunstade, eftersom att fuktigheten i området var så pass låg. Det tidigare rekordet för det varmaste regnet mättes den 13 augusti 2012 i Needles, Kalifornien. 

Det ovanligt varma regnet har uppmärksammats av andra globala väderexperter. Jeff Berardelli, som arbetar på CBS News, skriver på sin Twitter om händelsen: 

"Detta betyder att inte bara jorden blir varmare utan också fuktigare. Och det är just det som är länken mellan ett förändrat klimat och jordens hälsa"

Börjar du tröttna på all värme kan du här läsa om det nya köldrekordet som uppmätts på jorden, så otroligt kallt är det.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du när det regnar på sommaren?
Tack för din röst!