Här är de 6 snuskigaste sakerna i hotellrummet
Har du koll på hur smutsiga sakerna på ditt hotellrum är? - Foto: Shutterstock/TT

Här är de 6 snuskigaste sakerna i hotellrummet

Brukar du bo på hotell ibland? Har du koll på hur fräscha sakerna i rummet faktiskt är? Telefonen, överkastet och informationspärmen är tre saker som är ganska smutsiga i ett hotellrum, även om det städas.


Att sova på hotell ibland kan vara mysigt, kanske på semestern eller för att komma bort ett dygn med någon du håller kär. 

Men har du koll på hur rena, eller smutsiga, sakerna på hotellrummet faktiskt är? Något man inte heller vill hitta i ett hotellrum är den här lappen som en person hittade för ett par år sedan, här kan du läsa mer om det

Här är sex saker du kanske inte hade koll på var så smutsiga på hotell, även om det städas, vilket är något som Simplemost har skrivit om. 

Vågar du läsa?

Överkastet 

När du har kollat in hotellrummet för att se att allt ser bra ut så borde du ta bort överkastat, oavsett var du bor. För enligt sajten så brukar överkasten inte bytas mellan gäster. Enligt vissa experter så byts och tvättas överkasten fyra gånger per år, vilket kanske inte låter så kul.

Fjärrkontrollen

ALLA rör den, och därför är det inte så konstigt att den är full av bakterier. En undersökning av showen Today show visade att just fjärrkontrollen var det smutsigast i ett hotellrum.

Fjärrkontrollen är full av bakterier. Bildkälla: TT

Dricksglasen 

Så klart är det bästa om hotellen använder plastglas eftersom att det finns studier som visat att glasen ibland inte byts mellan olika gäster. Tydligen så diskas de inte alla gånger i diskmaskinen utan istället så torkas de av med en trasa som även används i restan av badrummet. 

Örngotten

Och det handlar inte om att det är slarv med att byta ut örngotten, utan det handlar snarare om att de byt ut innan man byter ut resten av sängkläderna. Så om kudden är ren när den hamnar i en annan möbel så är den inte lika fräsch när den sedan landar i sängen som bäddats ren.

Det är inte på grund av att man byter inte byter örngotten, utan det beror på något annat. Bildkälla: TT

Informationspärmen 

Informationspärmen eller menyn är en riktig bakteriegömma. Vilket kanske inte är så konstigt om man tänker att det inte är det första man skulle byta ut i ett hotellrum om man städar? 

Telefonen

Det kanske inte heller så konstigt att telefonen i hotellrummet är en bakteriehärd, skriver Simplemost.

Du kanske också vill läsa om Nadja, vars lyxsemester blev en mardrömsresa? Här kan du se bilderna.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du bo på hotell?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Att gå i pension tidigt betyder minde pengar i plånboken varje månad. Men vet du hur mycket pengar du förlorar på att sluta jobba innan riktåldern?

Massiv militär insats på Västbanken

1 timme sedan
Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

1 timme sedan
Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

1 timme sedan
Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.