Måndag 29 Nov
Stockholm

Finländska pensionärer bosatta i Sverige i svår bussolycka – minst fyra döda

En bussolycka ägde rum i Kuopio under fredagen, minst fyra personer har dött.
Minst fyra har dött i busskraschen som skedde under fredagseftermiddagen. Foto: Timo Hartikainen AP/TT & Google Maps

En svår bussolycka ägde under fredagseftermiddagen rum i Kuopio, Finland. Passagerarna bestod av finländska pensionärer bosatta i Sverige. Flertalet har skadats och minst fyra har avlidit.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Flera personer ska ha skadats och minst fyra personer har avlidit efter att en buss störtat ned från en bro och på ett järnvägsspår i staden Kuopio i Finland, skriver Aftonbladet.

Pensionärer påväg till ett spa-hotell

Olyckan skedde runt 15:00 under fredagseftermiddagen. Bussen ska ha varit på väg mot ett spa-hotell och resenärerna som var med på resan var finländska pensionärer bosatta i Sverige. 

Det ska ha varit totalt 20 personer på bussen.

Den kraschade bussen. Bild: Timo Hartikainen AP/TT

Krockade med flera personbilar

Ett ögonvittne berättar för Yle att bussen med passagerarna ombord körde med hög fart upp på en vägramp och sedermera krockade den med flertalet personbilar innan den körde igenom broräcket och störtade mot järnvägsspåret, skriver Aftonbladet.

Ett fall på 7-10 meter

– Bussen störtade 7–10 meter ner från bron på järnvägen. Det var en hård smäll. Vi såg genast att en del av passagerarna var döda. Bussen var inkilad mellan de klippor som omger järnvägen och fordonet hängde delvis i luften, vilket försvårade räddningsarbetet, säger räddningsdirektör Petteri Lintunen till den finska nyhetsbyrån STT, skriver Aftonbladet

De skadade har förts till Kuopios Universitetssjukhus.

– Operationssalarna har full beredskap att ta emot patienter, liksom intensivvårdsavdelningen sade sjukhusets kommunikationsdirektör Varpu Puskala till Yle och fortsätter:

– En del har skadats svårt, andra lindrigare.

Artikeln uppdateras.

Kommentera
Kopiera länk
Dela