En bussolycka ägde rum i Kuopio under fredagen, minst fyra personer har dött.
Minst fyra har dött i busskraschen som skedde under fredagseftermiddagen. - Foto: Timo Hartikainen AP/TT & Google Maps

Finländska pensionärer bosatta i Sverige i svår bussolycka – minst fyra döda

En svår bussolycka ägde under fredagseftermiddagen rum i Kuopio, Finland. Passagerarna bestod av finländska pensionärer bosatta i Sverige. Flertalet har skadats och minst fyra har avlidit.


Flera personer ska ha skadats och minst fyra personer har avlidit efter att en buss störtat ned från en bro och på ett järnvägsspår i staden Kuopio i Finland, skriver Aftonbladet.

Pensionärer påväg till ett spa-hotell

Olyckan skedde runt 15:00 under fredagseftermiddagen. Bussen ska ha varit på väg mot ett spa-hotell och resenärerna som var med på resan var finländska pensionärer bosatta i Sverige. 

Det ska ha varit totalt 20 personer på bussen.

Den kraschade bussen. Bild: Timo Hartikainen AP/TT

Krockade med flera personbilar

Ett ögonvittne berättar för Yle att bussen med passagerarna ombord körde med hög fart upp på en vägramp och sedermera krockade den med flertalet personbilar innan den körde igenom broräcket och störtade mot järnvägsspåret, skriver Aftonbladet.

Ett fall på 7-10 meter

– Bussen störtade 7–10 meter ner från bron på järnvägen. Det var en hård smäll. Vi såg genast att en del av passagerarna var döda. Bussen var inkilad mellan de klippor som omger järnvägen och fordonet hängde delvis i luften, vilket försvårade räddningsarbetet, säger räddningsdirektör Petteri Lintunen till den finska nyhetsbyrån STT, skriver Aftonbladet

De skadade har förts till Kuopios Universitetssjukhus.

– Operationssalarna har full beredskap att ta emot patienter, liksom intensivvårdsavdelningen sade sjukhusets kommunikationsdirektör Varpu Puskala till Yle och fortsätter:

– En del har skadats svårt, andra lindrigare.

Artikeln uppdateras.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Se upp i backen – lavinfara under långfredag

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

igår 23:08
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.