Mordet på Engla Höglund har skakat hela Sverige.
Det har gått lite över 10 år sedan Engla Höglund brutalt mördades av Anders Eklund. Lika länge har hennes telefon varit försvunnen – nu är den hittad. - Foto: Casper Hedberg/TT/Polisen

10 år efter mordet – nu har Englas telefon hittats

För lite mer än tio år sedan mördades Engla Höglund, 10, av Anders Eklund.
Nu har hennes telefon hittats.


Det har gått lite över tio år sedan Engla Höglund, 10 år, brutalt mördades och våldtogs av Anders Eklund. Enligt uppgifter som han givit polisen så kastade han ut Englas mobiltelefon ur fönstret på sin bil och sedan dess har den varit förlorad, trots enorma sökinsatser.

Men nu har telefonen hittats igen – lite av en slump, rapporterar Aftonbladet.

Renoverade vägen

Telefonen hittades under torsdagen lite av en slump på grund av ett vägarbete i Stjärnsund. När vägarbetarna höll på att lasta ur en massa skräp och jord så hittade de, turligt nog, även den borttappade telefonen.

– De håller på att renovera vägen här i Stjärnsund, de gräver och gör i ordning dikena, säger Englas mamma Carina Höglund, till Aftonbladet.

Fick ett samtal på torsdagsmorgonen

Englas mamma Carina fick ett samtal på torsdagen och efter att ha kollat vilken modell och färg mobilen hade så stod det klart att det mest troligt var Englas mobiltelefon.

– Han sa ”vad var det för färg på telefonen?” och jag svarade ”vinröd, typ”. Han frågade ”vilket märke”, jag svarade ”Sony Ericsson tror jag”, säger Carina Höglund, till Aftonbladet.

Fyndet av mobiltelefonen styrker inte bara att Anders Eklund talade sanning när han menade att han kastade ut mobilen där han sa att han gjorde det, utan även en lättnad för familjen.

– Det är inget viktigt bevis i utredningen, men nu vet jag att han talade sanning. Jag har alltid trott att han gömt den med andra saker, men nu visar det här att han gjort som han sa, berättar Carina för Aftonbladet.

Dömdes till livstidsfängelse

Polisen kunde till slut gripa Anders Eklund efter att en amatörfotograf lyckats fånga Eklunds röda Saab på bild. Därefter så kunde polisen kolla upp vem ägaren var och sedermera gripa honom.

Anders Eklund dömdes till livstids fängelse den 6 oktober 2008 för mord och grov våldtäkt på 10-åriga Engla Höglund och mordet på 31-åriga Pernilla Hellgren.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!