Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är Kitkats naturligt rosa choklad – så smakar den

- 22/09/2018, 16:24
Så smakar Kitkat med rosa choklad

Så smakar Kitkat med rosa choklad

Netslé/Barry Callebaut AG

För ett tag sedan kom nyheten om den naturligt rosa kakaobönan, som kallas Ruby. Nu har Kitkat lanserat en choklad gjord av Ruby-choklad i Sverige, vi har självklart testat den.

Det var ungefär ett år sedan nyheten kom ut om att man nu hittat en kakaoböna som man kan framställa naturligt rosa choklad av. Du kan läsa mer om den här.

Inga färgämnen behövs till den rosa chokladen och man förstod tidigt att det här skulle bli en favorit hos många. Den rosa chokladen är ju helt klart Instagram-vänlig. 

Rosa choklad
Ruby-choklad. Bildkälla: Barry Callebaut AG

Kitkat är nu först i Sverige med att sälja en produkt gjord på den rosa Ruby-chokladen som den faktiskt heter. Kitkats Ruby har funnits i Japan och Korea tidigare, men från vecka 38 dyker den alltså upp i våra butikshyllor. 

Ruby-chokladen har förutom en intensiv rosa färg också en naturligt bärig smak. Kitkats Ruby finns i begränsad upplaga eftersom chokladsorten är så sällsynt och efterfrågad, så passa på att prova när du väl ser en. 

Kitkat Ruby
Kitkats rosa choklad. Bildkälla: Nestle

Nyheter24 har fått testa den här nyheten och testpanelen är minst sagt förvånade när de får smaka en tugga. 

– Det smakar typ rosa, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det, säger Aretha Bergdahl som medverkar i testpanelen. 

– Är det någon smak? undrar Sebastian Lundgren i testpanelen. 

Frida Eklöf är helt inne på spåret att färgen är fin, och ger den fem av fem möjliga eldar. Men smaken är hon dock inte lika imponerad av. 

– Den är lite smaklös, säger hon. 

Se hela testet av Kitkat Ruby i klippet ovan.

Vill du testa den rosa chokladen?