Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu kommer nya registreringsskyltarna – det här gäller

- 27/09/2018, 11:00 -

Nya registreringsskyltar för personbilar kommer kunna synas vilken dag som helst. Här är allt du behöver ha koll på.

Som Nyheter24 tidigare skrivit om är registreringsskyltarna på väg att ta slut i Sverige – åtminstone de ”vanliga” skyltarna med tre bokstäver och tre siffror vi är vana vid. 

Därför kommer nya skyltar att införas av Transportstyrelsen. Tanken var att dessa skyltar skulle börja synas ute på vägarna i början av 2019. Men nu visar det sig att det kommer bli mycket tidigare än så. 

Enligt tidningen Teknikens Värld kommer de gamla skyltarna att ta slut vilken dag som helst. Därför kommer du kanske snart kunna se skyltar av den här typen på svenska bilar: 

Registreringsskylt
Sista siffran kommer att ersättas med en bokstav

Men vad innebär det här för dig?

Om du inte ska köpa ny bil kommer du inte märka så stor skillnad, förutom att andra bilar kan se lite annorlunda ut från och med oktober. 

Du behöver alltså inte göra någonting, men håll utkik på vägarna. Vilken dag som helst kommer du kanske få se en regplåt som ser lite annorlunda ut…

Nästa år kommer nya regler för vinterdäck – läs mer om det här!