Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gymjätten SATS inför kamerabevakning på deras gym

Nyheter | 28/09/2018 20:59

Under fredagen meddelade gymkedjan SATS att de kommer att införa kamerabevakning på samtliga gym. Så här kommer det att gå till.

Under fredagen släppte gymjätten SATS ett pressmeddelande där de förklarade att de inom kort kommer att installera kameraövervakning i deras samtliga lokaler.

Anledningen? För att öka både kunders trygghet och deras egna.

"SATS inför kamerabevakning för att förebygga brott och utreda brott som begåtts (till exempel snatteri), i syfte att öka tryggheten för SATS personal och besökare samt för att skydda SATS tillgångar", skriver SATS i pressmedelandet.

Kommer att bevaka butiksytor

Men kamerorna kommer inte att sitta lite vart som helst, utan tanken är att det endast är butiksytor samt vissa publika ytor som kommer att bevakas av de installerade kamerorna. 

De förklarar vidare att det inspelade materialet inte kommer att ha någon ljudupptagning och att det kommer att sparas i 30 dagar innan det senare, per automatik, spelas över. 

Alla har inte tillgång till materialet

Såklart så är integritet en viktig fråga och SATS förklarar att de endast är deras säkerhetsavdelning som kommer att ha tillgång till materialet som kamerabevakningen snappar upp:

"Våra medlemmars integritet är viktig för oss. Därför är det enbart SATS säkerhetsavdelning som kommer att ha tillgång till det filmade materialet som enbart kommer att användas vid brott eller misstanke om brott", skriver SATS i pressmeddelandet.

Introduceras succesivt 

Som sagt – installationerna börjar nu under oktober månad men det står ännu inte klart när samtliga gym kommer att ha kamerabevakning. SATS berättar i pressmeddelandet att de kommer att införas på ett antal gym först och att resten introduceras löpande under året.

På tal om att spela in saker så skrev vi om mannen som ville spela in spöken. Det han gjorde var en än värre upptäckt. Läs mer om det här!

Brukar du gymma ofta? Det finns vissa regler som man bör följa för att gymmet ska vara en trevlig plats. Har du koll på dom? Annars har vi skrivit om dom här!


Vad tycker du om beslutet?