SATS inför kamerabevakning på samtliga gym
Från och med oktober kommer SATS att införa kamerabevakning på deras gym. - Foto: Izabelle Nordfjell TT / Fredrik Sandberg TT

Gymjätten SATS inför kamerabevakning på deras gym

Under fredagen meddelade gymkedjan SATS att de kommer att införa kamerabevakning på samtliga gym. Så här kommer det att gå till.


Under fredagen släppte gymjätten SATS ett pressmeddelande där de förklarade att de inom kort kommer att installera kameraövervakning i deras samtliga lokaler.

Anledningen? För att öka både kunders trygghet och deras egna.

"SATS inför kamerabevakning för att förebygga brott och utreda brott som begåtts (till exempel snatteri), i syfte att öka tryggheten för SATS personal och besökare samt för att skydda SATS tillgångar", skriver SATS i pressmedelandet.

Kommer att bevaka butiksytor

Men kamerorna kommer inte att sitta lite vart som helst, utan tanken är att det endast är butiksytor samt vissa publika ytor som kommer att bevakas av de installerade kamerorna. 

De förklarar vidare att det inspelade materialet inte kommer att ha någon ljudupptagning och att det kommer att sparas i 30 dagar innan det senare, per automatik, spelas över. 

Alla har inte tillgång till materialet

Såklart så är integritet en viktig fråga och SATS förklarar att de endast är deras säkerhetsavdelning som kommer att ha tillgång till materialet som kamerabevakningen snappar upp:

"Våra medlemmars integritet är viktig för oss. Därför är det enbart SATS säkerhetsavdelning som kommer att ha tillgång till det filmade materialet som enbart kommer att användas vid brott eller misstanke om brott", skriver SATS i pressmeddelandet.

Introduceras succesivt 

Som sagt – installationerna börjar nu under oktober månad men det står ännu inte klart när samtliga gym kommer att ha kamerabevakning. SATS berättar i pressmeddelandet att de kommer att införas på ett antal gym först och att resten introduceras löpande under året.

På tal om att spela in saker så skrev vi om mannen som ville spela in spöken. Det han gjorde var en än värre upptäckt. Läs mer om det här!

Brukar du gymma ofta? Det finns vissa regler som man bör följa för att gymmet ska vara en trevlig plats. Har du koll på dom? Annars har vi skrivit om dom här!


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vad tycker du om beslutet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Lavinfara under långfredagen

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.