Tisdag 16 Aug
Stockholm

Gör du något av det här på gymmet? Då måste du sluta direkt

Det finns massor av saker som man inte får göra på gymmet.
Det finns massor av saker som man inte får göra på gymmet. Foto: Pixabay

Det finns massor av oskrivna och skrivna regler för vad man får göra på gymmet. Här är det du aldrig ska göra.

Kommentera (26)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1. Du torkar inte av efter dig

Exakt varför tror du att någon vill ha din varma svett kletat på kroppen? Gymmet är en ganska äcklig plats redan från början, och inget blir bättre av att du inte torkar efter dig. Det tar typ en minut, bara gör det!

2. Du behandlar gymmet som en singelfest

Kommer du till gymmet bara för att ragga? Fortsätter du stirra på någon trots att du märker att personen bir obekväm? Då kanske du verkligen borde fundera på hur du uppför dig, och om du ska gå på gym överhuvudtaget. Det finns appar om du vill dejta.

Det här är en tjej som tränar – inte en inbjudan till att säga "Tjenaläget?"

3. Du verkar tro att du äger maskinen du använder

Att vilja ha träningscykeln eller löpbandet en halvtimme eller så är inget konstigt, du måste ju få genomföra ditt pass. Men längre än en timme? Om folk står och väntar? Nej, då får du nog börja motionera utomhus istället.

4. Du stressar andra i onödan

Samtidigt är det riktigt oskönt att stå och glo på någon som använder en maskin bara för att stressa personen. Om du tycker personen har varit där lite för länge räcker det oftast med att fråga snällt "ska du ha den länge till?". Men du måste låta folk träna.

5. Du tror alla vill veta allt om ditt liv

Att gå på gymmet med en polare är riktigt kul! Men det innebär inte att alla på gymmet måste höra er prata högt om vad ni gjort i helgen, hur senaste ligger var, eller om de där blåsorna på ditt kön som börjat klia.

6. Du tror du är expert bara för att du tränar ibland

Att hjälpa till när någon ber om hjälp är bara rent hyfs. Men förutsätt inte att någon vill ha dina åsikter. Gå inte bara och ha synpunkter på någon annans träning eller metoder bara för att du vill spela viktig. Även på ett gym behöver man lite space.

7. Du vrålar som en galen yxmördare när du tränar

Att man gör lite ljud eller frustningar när man tar de där sista lyften är inget konstigt alls. Men kom igen, du måste inte skrika.

8. Du tror att din nakna kropp är Guds gåva till mänskligheten

Att vara avklädd omkring främlingar är helt naturligt om man gymmar. Men det är ingen som tvingar dig att gå runt spritt språngande naken i omklädningsrummet längre än nödvändigt. Tänk på att alla kanske inte är bekväma med det. Och så klart – var försiktig med hårsprej och parfymer. Många är känsliga när det gäller sådant.

LÄS MER: "Inför douchefria avdelningar på alla gym – nu!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

BRUKAR DU GÖRA NÅGOT AV DET HÄR?
Tack för din röst!
Kommentera (26)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.