I TV3 dokumentär beskriver personer som kände Anders Eklund under hans uppväxt honom som person
I TV3 dokumentär beskriver personer som kände Anders Eklund under hans uppväxt honom som person - Foto: TV3

Kollegorna om Anders Eklund: "Han kallades 'pillerunken'"

I TV3 Dokumentär går man in på djupet på vem Anders Eklund var innan han dömdes för mordet på Engla. Tidigare arbetskollegor berättar om att Anders kunde stå och onanera öppet och att det gick rykten om Anders sexuella avvikelser.


På torsdagskvällen sänds TV3 Dokumentär: I huvudet på en mördare och den här veckan fokuserar man på Anders Eklund som är dömd för mordet på 10-åriga Engla och 31-åriga Pernilla

I dokumentären fokuserar man mycket på Anders Eklunds uppväxt och hur det kommer sig att han blev en våldtäktsman och mördare. 

Han växte upp i den lilla orten Torsåker i Dalarna. I skolan fick Anders Eklund låga betyg men kom ändå in på fordonslinjen på gymnasiet. Han fick efter skolan jobb på ett stålverk i Hofors och där gick hans intressen allt mer från fordon, som tidigare upptagit hans tid, till sex. 

Det gick rykten om Anders Eklund under skoltiden. Bildkälla: TV3

Före detta skolkamrater och arbetskollegor till Anders Eklund berättar i dokumentären om ryktena som gick kring honom. 

– Jag hörde rykten om att han gick in i damernas omklädningsrum och tog trosor. Och att han hade runkat i trosor i omklädningsrummet, säger en före detta skolkamrat i dokumentären. 

Kallades "pillerunken"

Även gamla arbetskamrater till Anders Eklund blev uppmärksamma på hans beteende och de gav Anders öknamn. 

– Han kallades ofta för "pillerunken" eftersom han kunde ställa sig och onanera bakom någon buske eller någonting, säger en före detta arbetskamrat. 

Arbetskamraten som medverkar i dokumentären berättar att han och de andra kollegorna varnade tjejer för att följa med Anders eftersom de var misstänksamma mot hans beteende. 

– En vacker dag så händer det något allvarligt och det gjorde det, det hade jag på känn, säger arbetskamraten. 

Porr var vardag för Anders

Flera personer som kände Anders Eklund under barndomen berättar att även Anders närmsta släkt visade ett högt intresse för sex och att det för Anders inte var ovanligt att det pratades om porr och prostituerade under uppväxten. 

Jenny Yourstone som är doktor i psykologi medverkar också i dokumentären och hon menar att dessa människor blev viktiga förebilder för Anders och att detta i kombination med andra faktorer har gjort att Anders Eklund har en benägenhet och högre risk att begå den här typen av brott.

Hör Anders Eklunds före detta skolkamrat och arbetskamrat berätta själva i klippet ovan. 

TV3 Dokumentär: I huvudet på en mördare sänds torsdagar 21:00 på TV3.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/