Barn som hoppar ner i vattnet och man som promenerar i skogen
Svalkande dopp i havet norr om Åhus på den skånska västkusten och en bild på en man som tar en höstpromenad i skogen. - Foto: Johan Nilsson/TT & AP Photo/dpa, Julian Stratenschulte

Nu kommer supervärmen från Afrika – här blir det 20 grader varmt

Saknar du sommaren? Trodde du att det skulle ta ett år innan du fick känna av värmen igen? Då är det dags att tänka om, den återvänder nämligen redan imorgon.


Sommaren är över för den här gången. Eller är den verkligen det? Nej faktiskt inte, det blir sommartemperaturer redan denna veckan när varma vindar från söder sveper in över landet. 

Och värmen har färdats långt. Varmluften kommer så långt som från Spanien, Portugal och nordvästra Afrika och drar denna veckan in över Sverige via Storbritannien, rapporterar Expressen.

Värmebölja

Tycker du om sol och värme så kanske du borde ansöka om ledighet från jobbet eller skolan, för redan på onsdag och fram till början på nästa vecka kommer graderna att stiga upp till nästan 20 grader i flera delar av landet.

På SMHI:s hemsida förklara meteorologen Anna Belking hur vädret kommer att se ut under veckan.

"På onsdag börjar varmare luft strömma in över landet med sydliga vindar. Ett högtryck förstärks i öster och ser ut att ligga kvar under större delen av veckan. Brittsommar kan det bli på sina håll i södra Sverige med dagstemperatur över 18 grader. I Lappland 5-10 grader".

20 grader

Bor du i Skåne eller Blekinge? Då kan du räkna med att temperaturerna når upp till 20 grader.

– Det är i Skåne och Blekinge som man kan nå upp till 20, men även på Västkusten. Det blir 17–18 grader i Östra Svealand och tvåsiffriga plusgrader även en bit upp i Norrland, säger Lasse Rydqvist till Expressen.

Gillar du att ligga? Nyheter24 har tidigare skrivit om att det kan vara farligt att ligga i värmen. Vill du veta mer? Då hittar du artikeln här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Saknar du sommaren?
Tack för din röst!