Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tropiska orkanen Oscar närmar sig Sverige

Nyheter | 31/10/2018 12:24

Orkanen slår till i helgen. Samtidigt varnar SMHI för glashala vägar. Vi har med andra ord en riktigt ruggig vecka framför oss.

Resterna från den tropiska orkanen Oscar förväntas nå Sverige nu i helgen. Samtidigt varnar SMHI för en riktigt ruggig vecka. Du som längtat efter hösten får minsann valuta för pengarna nu. 

Oscar färdas nu i veckan mot Europa, i Skottland förväntas stormen att ge riktigt busväder fram mot fredag. 

– Det kommer bli nederbörd och starka vindar – du kommer bli blöt, säger meteorologen Bonnie Diamond till brittiska The Sun.

Hit till Sverige kommer ovädret i helgen. Dock kommer Oscar vara bra mycket svagare än när den bildades i Västindien. 

– Den kommer troligen in över Norrbotten och Västerbotten på söndag, men då i ordentligt försvagat skick. Det är ingen orkan eller storm längre. Men det blir blåsigt väder och förmodligen en blandning av regn och snö, säger meteorologen Lasse Rydqvist till Expressen

SMHI varnar

Samtidigt varnar SMHI för skitväder nu i veckan, med blåst och underkylt regn, inte minst i norra delarna av landet. Så om du ska ut på vägarna gäller det att ha vinterdäcken, då det kan bli glashalt på vägbanan. 

Mer väder: Nu kommer snöovädret – 14 varningar från SMHI

Har du satt på vinterdäcken än?