Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna hittad död på vandrarhem – misstänkt ämne hittat på rum

- 02/11/2018, 12:51 -

En kvinnan hittades igår kväll död på ett vandrarhem i Göteborg. På rummet hittades även ett misstänkt ämne. Här är allt vi vet.

Under gårdagen påträffades en kvinna död på ett vandrarhem i centrala Göteborg. Ambulanspersonal tillkallades till platsen klockan 11:45 efter att en person fått hjärtstopp, men hennes liv gick inte att rädda. 

Först trodde man att dödsfallet berodde på narkotika men polisen fattade snabbt misstanke om att dödsfallet kunde bero på något annat. Kort därefter kallades Nationella bombgruppen till platsen tillsammans med både sjukvårdare och polis. 

– Vi var där redan klockan 11.45, det larmades som ett hjärtstopp. Vi åkte dit med ambulans, personal på boendet hade försökt hjälpa till men kvinnan avled, berättar Hans Lippens, presstalesperson på Polisen region Väst, till SVT.

På platsen hittades en påse med vitt pulver som ska ha innehållit det extremt giftiga och explosiva ämnet natriumazid. Ett ämne som är extremt ovanligt och vid inandning kan leda till att personen avlider, skriver Aftonbladet.

– Symptomen är att man dör omgående, säger Morten Gunneng vid polisen i Göteborg, till Aftonbladet.

Ambulans utanför vandrarhemmet.
Vandrarhemmet där kvinnan hittades död. Bildkälla: Henrik Brunnsgård/TT

19 personer till sjukhus

19 personer som varit i kontakt med kvinnan eller vistats i de allmänna utrymmena på vandrarhemmet togs till sjukhus för kontroll. Men ingen visade symptom.

– De som varit i kontakt med kvinnan och de allmänna utrymmena tas till sjukhus för kontroll. Ingen har visat några symptom, berättar Hans Lippens, presstalesperson på Polisen region Väst till SVT.

Vållande till annans död

Kvinnan ska ha varit boende på vandrarhemmet och fortfarande är dödsorsaken okänd, men polisen har inlett en undersökning om vållande till annans död.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att det är 20 år sedan diskoteksbranden i Göteborg. En fruktansvärd händelse vi aldrig får glömma. Läs mer i artikeln här.