Polisbil och räddningstjänst utanför vandrarhemmet.
Polis utanför brottsplatsen. - Foto: Henrik Brunnsgård/TT

Kvinna hittad död på vandrarhem – misstänkt ämne hittat på rum

En kvinnan hittades igår kväll död på ett vandrarhem i Göteborg. På rummet hittades även ett misstänkt ämne. Här är allt vi vet.


Under gårdagen påträffades en kvinna död på ett vandrarhem i centrala Göteborg. Ambulanspersonal tillkallades till platsen klockan 11:45 efter att en person fått hjärtstopp, men hennes liv gick inte att rädda. 

Först trodde man att dödsfallet berodde på narkotika men polisen fattade snabbt misstanke om att dödsfallet kunde bero på något annat. Kort därefter kallades Nationella bombgruppen till platsen tillsammans med både sjukvårdare och polis. 

– Vi var där redan klockan 11.45, det larmades som ett hjärtstopp. Vi åkte dit med ambulans, personal på boendet hade försökt hjälpa till men kvinnan avled, berättar Hans Lippens, presstalesperson på Polisen region Väst, till SVT.

På platsen hittades en påse med vitt pulver som ska ha innehållit det extremt giftiga och explosiva ämnet natriumazid. Ett ämne som är extremt ovanligt och vid inandning kan leda till att personen avlider, skriver Aftonbladet.

– Symptomen är att man dör omgående, säger Morten Gunneng vid polisen i Göteborg, till Aftonbladet.

Vandrarhemmet där kvinnan hittades död. Bildkälla: Henrik Brunnsgård/TT

19 personer till sjukhus

19 personer som varit i kontakt med kvinnan eller vistats i de allmänna utrymmena på vandrarhemmet togs till sjukhus för kontroll. Men ingen visade symptom.

– De som varit i kontakt med kvinnan och de allmänna utrymmena tas till sjukhus för kontroll. Ingen har visat några symptom, berättar Hans Lippens, presstalesperson på Polisen region Väst till SVT.

Vållande till annans död

Kvinnan ska ha varit boende på vandrarhemmet och fortfarande är dödsorsaken okänd, men polisen har inlett en undersökning om vållande till annans död.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att det är 20 år sedan diskoteksbranden i Göteborg. En fruktansvärd händelse vi aldrig får glömma. Läs mer i artikeln här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

1 timme sedan
Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.