Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen Patricks budskap till cyklister kan rädda liv

- 05/11/2018, 17:58

Olyckan var riktigt nära. Nu skickar polisen Patrick Ström ett meddelande till cyklisten som nästan miste livet på grund av slarv.

Det blir allt mörkare om eftermiddagarna, och då gäller det så klart att vara extra försiktig i tafiken, vare sig man kör, cyklar eller går. 

En som verkligen satte hjärtat i halsgropen nu i förra veckan var polisen Patrick Ström i Göteborg. När han och kollegan Jeppe Larsson var ute på utryckning cyklade en person ut rakt framför polisbilen. 

”Vi kör utryckning med blåljus o skrikor... En cyklist med hörlurar i öronen cyklar rakt ut i vägen utan att kolla!! Idag lever du på grund av att Peppe Larsson är en eminent bilförare”

Det var alltså riktigt nära att det small rejält. Allt för att en cyklist inte såg sig för och hade hörlurar på sig.

Patrick Ström anser att allt fler borde se sig för innan man ger ut på gatan.  

– Titta om det kommer en bil innan du passerar där bilar kör, särskilt när du har hörlurar i öronen. Räkna med att bilföraren inte ser dig och gärna en stor portion känsla om man väljer att passera röd gubbe, säger Patrick till Nyheter24.

Är du uppmärksam i trafiken?