Malin och Johnny blir vräkta eftersom de köper energidryck och läsk för sina pengar
Malin och Johnny blir vräkta eftersom de köper energidryck och läsk för sina pengar - Foto: TV3

Malin och Johnny blir vräkta – lägger pengarna på energidryck

I kvällens avsnitt av Lyxfällan får vi träffa ett par som kommer bli vräkta från sin lägenhet. De har ingen aning om vad pengarna går till, men snart visar det sig att de lagt en årshyra på läsk och energidryck.


I kvällens avsnitt av Lyxfällan får vi följa med hem till Malin, 32, och Johnny, 31, från Sala. Deras ekonomiska situation har blivit helt ohållbar och kände sig därför tvungna att söka till Lyxfällan. 

Nu har det gått så pass långt att de blivit vräkta från sin lägenhet. Men det är inte bara Malin och Johnny som påverkas av vräkningen utan det gör också parets gemensamma dotter som bara är ett år gammal och Malins son från ett tidigare förhållande. 

Var sena med hyran 23 gånger

När Lyxfällans expert Magnus Hedberg frågar Johnny varför de blivit vräkta skyller Johnny på att hans förra arbetsplats vid ett par tillfällen betalade ut hans lön för sent. 

– Sedan har vi varit sena med hyran 17 gånger, berättar han i programmet. 

Frida Boisen som också är en av Lyxfällans experter frågar även Malin varför de blivit vräkta. Malin svarar då att de varit sena med hyran, men hur många gånger det rör sig om verkar paret inte riktigt överens om. 

– Jag tror vi varit sena med hyran 23 gånger, säger Malin. 

Oavsett hur många gånger det gäller så fick hyresvärden nog och de får inte längre bo kvar. De måste flytta ut om två veckor och flyttkartonger står fullpackade överallt i lägenheten. 

Köper läsk och energidryck för pengarna

När Magnus och Frida hunnit kolla lite närmare på vad paret lägger sin lön på kommer det fram att det finns en naturlig förklaring till att deras pengar inte räckt till hyran. 

De lägger nämligen hela 49 140 kronor om året på läsk och energidryck av olika slag. Förutom det köper de också en hel del godis och snacks, och tillsammans blir kostnaden 61 356 kronor på ett år. Det motsvarar en årshyra. 

– Jag tycker inte om vatten, säger Johnny om sin konsumtion av läsk. 

Hör paret berätta själva i klippet ovan. 

Lyxfällan sänds tisdagar 20:00 på TV3. 

Läs också om 31-åriga Therese som fick en räkning på 242 000 kronor och tvingades söka till Lyxfällan

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Lägger du mycket pengar på energidryck?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

Styrande partiet vinner i Kroatien

1 timme sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

1 timme sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

3 timmar sedan
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.

Nu är mördarsniglarna tillbaka – ovanligt tidigt

igår 22:42
Redan i april har mördarsniglarna börjat dyka upp på flera platser, och enligt snigelexperten Ted von Proschwitz finns det mycket som talar för ett snigelår. Här får du veta hur du minimerar risken för sniglar i trädgården.

Bidens minister friades i riksrättsåtalet

igår 22:30
Alejandro Mayorkas, USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet, friades i det riksrättsåtal som bara levde under en knapp halvdags sittning i senaten.