Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Malin och Johnny blir vräkta – lägger pengarna energidryck

- 06/11/2018, 18:18

I kvällens avsnitt av Lyxfällan får vi träffa ett par som kommer bli vräkta från sin lägenhet. De har ingen aning om vad pengarna går till, men snart visar det sig att de lagt en årshyra på läsk och energidryck.

I kvällens avsnitt av Lyxfällan får vi följa med hem till Malin, 32, och Johnny, 31, från Sala. Deras ekonomiska situation har blivit helt ohållbar och kände sig därför tvungna att söka till Lyxfällan. 

Nu har det gått så pass långt att de blivit vräkta från sin lägenhet. Men det är inte bara Malin och Johnny som påverkas av vräkningen utan det gör också parets gemensamma dotter som bara är ett år gammal och Malins son från ett tidigare förhållande. 

Var sena med hyran 23 gånger

När Lyxfällans expert Magnus Hedberg frågar Johnny varför de blivit vräkta skyller Johnny på att hans förra arbetsplats vid ett par tillfällen betalade ut hans lön för sent. 

– Sedan har vi varit sena med hyran 17 gånger, berättar han i programmet. 

Frida Boisen som också är en av Lyxfällans experter frågar även Malin varför de blivit vräkta. Malin svarar då att de varit sena med hyran, men hur många gånger det rör sig om verkar paret inte riktigt överens om. 

– Jag tror vi varit sena med hyran 23 gånger, säger Malin. 

Oavsett hur många gånger det gäller så fick hyresvärden nog och de får inte längre bo kvar. De måste flytta ut om två veckor och flyttkartonger står fullpackade överallt i lägenheten. 

Köper läsk och energidryck för pengarna

När Magnus och Frida hunnit kolla lite närmare på vad paret lägger sin lön på kommer det fram att det finns en naturlig förklaring till att deras pengar inte räckt till hyran. 

De lägger nämligen hela 49 140 kronor om året på läsk och energidryck av olika slag. Förutom det köper de också en hel del godis och snacks, och tillsammans blir kostnaden 61 356 kronor på ett år. Det motsvarar en årshyra. 

– Jag tycker inte om vatten, säger Johnny om sin konsumtion av läsk. 

Hör paret berätta själva i klippet ovan. 

Lyxfällan sänds tisdagar 20:00 på TV3. 

Läs också om 31-åriga Therese som fick en räkning på 242 000 kronor och tvingades söka till Lyxfällan

Lägger du mycket pengar på energidryck?