Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fick räkning på 242 000 – tvingades söka till Lyxfällan

Nyheter | 25/09/2018 16:29

34-åriga Therese fick en chock när hon en dag öppnade ett brev som landade i brevlådan. Räkningen visade att hon skulle betala en kvarts miljon kronor, då tog hon kontakt med Lyxfällan.

I kvällens avsnitt av Lyxfällan reser vi till Svalöv för att träffa 34-åriga Therese som satt sig själv i ett riktigt ekonomiskt kaos. Hon shoppar otroligt mycket och köper saker på avbetalning som hon sedan inte betalar. 

Men det var en dag som den stora smällen kom. Då fick hon hem ett brev från Trafikförsäkringsföreningen med en räkning på hela 242 000 kronor. Therese kände att situationen var ohållbar och kontaktade Lyxfällan. 

När Lyxfällans experter får höra om räkningen blir de chockade och frågar vad hon gjort åt den. Therese påstår nämligen att hon äger en av de 7-8 bilarna som räkningen avser, men inte har någon aning om vilka de andra bilarna är. 

– Jag har inte ringt dem, jag tänkte att om jag inte låtsas om det så kommer det att försvinna, säger Therese. 

Så är dock inte fallet och istället måste Therese nu ta tag i sina problem på riktigt.

Se mer i klippet ovan. 

Trafikförsäkringsföreningen

Nästan alla motordrivna fordon i Sverige måste ha en trafikförsäkring från första dagen man äger det. Detta är det lag på. Om man äger ett fordon som inte är avställt och inte har en trafikförsäkring har Trafikförsäkringsföreningen rätt att ta ut en avgift. Avgiften tas ut för varje dag som exempelvis bilen är oförsäkrad. 

Man tar ut en avgift för att kunna ersätta de skador som de oförsäkrade fordonen orsakar. 

Lyxfällan sänds tisdagar 20.00 på TV3. 

Lyxfällan har tidigare sett andra fall där bilar varit det största problemet. Fredrik hade till exempel tappat bort tre bilar och tvingades söka till Lyxfällan, läs mer om det här. Men vi minns också Victor som köpte en bil i veckan, för sin flickväns pengar. Honom kan du läsa mer om här.