Efter flera tillslag i Stockholm: Bandidos-ledare gripen

- 07/11/2018, 20:36

Tidigare i år slog polisen till mot en lokal i Skärholmen, där man bland annat hittade flera vapen. Polisen började då med en utredning och har nu gripit en ledare i mc-gänget Bandidos med anledning till detta.

Under onsdagskvällen slog polisen till mot det ökända mc-gänget Banditos på flera adresser i Stockholmsområdet med kopplingar till ett tidigare vapentillslag i april. Aftonbladet rapporterar om att polisen nu gripit en av Banditos ledare. 

– Gripandet har skett i Bandidos lokal i södra Stockholm, vi är på plats där nu och arbetar på flera adresser, säger Daniel Löfgren, polisinsatschef vid Grova brott polisområde Syd till Aftonbladet. 

En del av vapenutredningen 

Det var i april tidigare i år som polisen hittade två parkerade bilar intill ett garage i Skärholmen som var fyllda med vapen, bland annat ska de ha varit fyllda med automatvapen, sprängmedel och narkotika.

Enligt polisen hittade man då 37 vapen och ungefär 13 kilo narkotika. Polisen började då en utredning av tillslaget och gripandet av mc-gänget Bandidos ena ledare som skedde under onsdagskvällen ska vara en del av utredningen som började då, skriver Aftonbladet.

En del av en längre utredning 

Men utredningen tar inte stopp bara för att de gripit en av ledarna för mc-gänget. Det finns nämligen flera misstänkta och utredningen kommer att pågå en längre tid, rapporterar Aftonbladet

Ärendet rubriceras som synnerligen grovt vapenbrott och narkotikabrott. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om när polisen slog till mot Bandidos och Hells Angels. Det kan du läsa mer om här!


Har du varit i Stockholm?