Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stor dykinsats under natten i sökandet efter försvunna Dante, 12

Nyheter | 08/11/2018 07:51

12-åriga Dante, som har Downs syndrom, försvann från Falkenberg i tisdags. Under natten till torsdagen så drog polisen igång en dykinsats i ett vattendrag inte långt bort från Dantes hem med förhoppningar att hitta honom.

12-åriga Dante med Downs syndrom från Falkenberg är fortfarande försvunnen. Sedan natten till onsdagen har flertalet frivilliga, polisen, militären och räddningstjänsten jobbat ihärdigt för att hitta honom men än så länge utan resultat.

Dykinsats

Under natten till torsdagen så beslutade sig polisen tillsammans med räddningstjänsten att söka ett vattendrag inte allt för långt bort från Dantes hem i Falkenberg. Med båtar och dykare pågick sökandet efter honom tills 02.15 tiden och förväntas återupptas under torsdagsmorgonen, skriver Aftonbladet.

– Vi har inte återfunnit honom än men kommer att fortsätta sökinsatsen nu på morgonen, säger Ulla Brehm, presstalesperson vi polisen, vid 07-tiden på torsdagsmorgonen till Aftonbladet.

Tågtrafiken stoppades

Förutom nattens dykinsats så stoppades även tågtrafiken på Västkusten under onsdagen. De stoppades för att kunna söka igenom området utan tåg som snabbt susade förbi men förhoppningen var även att Dante kanske befann sig på något av tågen.

Signalement:

Dante är 12 år gammal och har Downs syndrom. Han är 140 centimeter lång, smal kroppsbyggnad och blont hår till öronen. På sig vid försvinnandet hade Dante på sig en klarblå jacka med huva och svarta skor med reflexer. 

Förundersökning gällande människorov påbörjad

Polisen kan ännu inte utesluta något brott och under onsdagen så påbörjades en förundersökning gällande människorov. Enligt polisen var beslutet taget av tekniska skäl för att kunna använda ökade resurser i sökandet.

Polisen uppmanar allmänheten att hjälpa till

– Vi uppmanar människor som bor i Falkenberg med omnejd att gå ut och titta i sina uthus, ifall att han kan ha gått in och gömt sig, eller lagt sig där. Så vi vill väldigt gärna att man tittar till sina skrymslen, säger Peter Adlersson, presstalesperson polisregion Väst till Nyheter24. 

Har du sett Dante eller vet du något om försvinnandet? Kanske har du någon information som kan leda till att han återfinns? 

Tipsa då polisen genom att ringa 114 14.

12-åriga Dante har varit försvunnen sedan i tisdags. Här kan du läsa allt det vi vet om försvinnandet.