Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är pappans ord efter 12-årige Dantes försvinnande

- 09/11/2018, 12:03 -

12-årige Dante har varit försvunnen i över två dygn, men tusentals frivilliga fortsätter sökandet. "Vi har svårt att få folk att gå hem och sova" säger Jörgen Olsson, pressansvarig på Missing People.

12-årige Dante med Downs syndrom försvann för mer än två dagar sedan, men sökandet efter honom har inte trappats ner. 3 000 personer från frivilligorganisationen Missing People har befunnit sig i Falkenberg för att söka efter 12-åringen. 

– Vi har svårt att få folk att gå hem och sova. En del sover tre och en halv timme sedan kommer de hit igen och vill börja, säger Jörgen Olsson, pressansvarig på Missing People till Aftonbladet. 

Olsson berättar även att att Dantes pappa är orolig men väldigt tacksam över allt engagemang.

– Han sa ”Hur ska jag någonsin kunna ge tillbaka till de frivilliga som hjälper till att leta efter vår son”. Då var det många här som fick tårar i ögonen. Det blir mer verkligt och personligt när man får höra pappans ord, säger Jörgen Olsson till Aftonbladet

Enormt engagemang

Även militär har deltagit i sökandet efter 12-åringen. Under natten till torsdagen påbörjade polisen och räddningstjänsten en dykinsats vid ett vattendrag i närheten av Dantes hem. Sökinsatsen fortsatte sedan på torsdagsmorgonen. Man har även använt drönare under sökandet och vid tillfällen utfärdat tåg-och flygförbud i närheten av Falkenberg. 

Dessvärre är Dante ännu inte återfunnen. 

Om veta mer om händelseutvecklingen kan du läsa: Här är allt som hänt hittills i försvinnandet av 12-årige Dante.

Signalement:
Dante är 12 år gammal och har Downs syndrom. Han är 140 centimeter lång, smal kroppsbyggnad och blont hår till öronen. På sig vid försvinnandet hade Dante en klarblå jacka med huva och svarta skor med reflexer. 

Kan allmänheten hjälpa till?

– Vi uppmanar människor som bor i Falkenberg med omnejd att gå ut och titta i sina uthus, ifall att han kan ha gått in och gömt sig, eller lagt sig där. Så vi vill väldigt gärna att man tittar till sina skrymslen, har Peter Adlersson, presstalesperson polisregion Väst tidigare sagt till Nyheter24. 

Har du sett Dante eller vet du något om försvinnandet? Kanske har du någon information som kan leda till att han återfinns? 

Tipsa då polisen genom att ringa 114 14.