Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dantes pappas starka ord om sorgen: "Kommer aldrig bli hel igen"

- 11/11/2018, 19:52 -

Det är snart en vecka sedan som Dante försvann från en promenad med familjens hund. Under fredagen hittades han död i Falkenberg. Nu har pappa Sven beskrivit sorgen i ett Facebook-inlägg om att inte ha fått ett grattis av sin son på fars dag.

Det var under tisdagen som 12-åriga Dante inte kom hem efter att ha varit på promenad med sin hund i Falkenberg. Hunden hittades men inte Dante. Nyheter24 har tidigare rapporterat om händelsen.

Dantes försvinnande har engagerat tusentals människor. Sen kom det fasansfulla beskedet under fredag att Dante hittats död. 

Nu råder det sorg i hela Sverige och under lördagskvällen hölls en tyst minut för Dante på flera platser i landet.

Fars dag

Fars dag inträffade på söndagen och en pappa som inte fick ett grattis av sin son var Dantes pappa Sven. Han har nu skrivit ett otroligt känslosamt inlägg på Facebook som delats tusentals gånger. 

”Dante älskade att ge, mer än att få. Han var verkligen lycklig när han fick ge bort något”, skriver pappan i sitt Facebook-inlägg, rapporterar Aftonbladet.

Men Dante är inte längre vid liv, så Sven fick varken ett grattis eller en teckning på fars dag.

I Facebook-inlägget berättar Sven att han efter att hans son Dante hittats död, har gått sönder och aldrig kommer att bli hel igen.

”Idag fick jag ingen farsdags-teckning eller nåt paket med nåt han gjort i slöjden. Dante älskade att ge, mer än att få. Han var verkligen lycklig när han fick ge bort något. Ni anar inte med vilket skratt å leende han gjorde det.”, skriver pappa Sven i sitt inlägg på Facebook.

Dantes favoritsång

När pappan beskriver hur Dante blev lycklig av att ge kommer han sen in på sonens favoritlåt. Favoritlåten är nämligen födelsedagssången "Ja må du leva". 

”Sången han älskar mer än alla andra är ”Ja må du leva.....” Han hann inte sjunga färdigt innan han skulle hurra, det spelade inte så stor roll hur många hurra det blev, bara han fick ropa HURRA!”, fortsätter Sven i inlägget som Aftonbladet rapporterat om.

Önskemålet om att minnas

Dantes pappa är så otroligt tacksam för all hjälp de fått, men han är osäker på om han kunnat visa det. 

”Kan inte beskriva min tacksamhet till alla som hjälpt till, även om jag inte kunnat visa det.”, fortsätter han i inlägget.

Men nu vill han att vi alla ska hjälpa honom att minnas hans son. 

Han fortsätter:

”Det jag vill helst just nu är att alla där ute hjälper mig att minnas min älskade älskade Dante. Jag har ju förstått att detta har berört hela Sverige”, enligt uppgifter som Aftonbladet fått godkända att publicera.

12-årige Dante försvann under tisdagen och hela Sverige engagerade sig i sökandet. Nyheter24 har tidigare skrivit om händelsen som du kan läsa mer om här.

Har du firat Fars dag?