Någon förgrep sig på Emelias hästar
Emelias hästar hade rymt under natten, hon märkte sedan dagen efter att de blivit sexuellt utnyttjade, - Foto: Privat

Emelias hästar utsattes för sexuella övergrepp

Emelias hästar hade rymt från sitt stall, och när hon kom dit så ledde hon tillbaka dem till sin hage. Hon gick sedan in i stallet för att mocka, och då hittade hon en kondom och förstod att något inte stämde.


Förra torsdagsmorgonen vaknade Emelia Kosel, 31, tidigt av att telefonen ringde. Det var en granne till stallet där hon har sina hästar, i Hult utanför Eksjö. Grannen berättade att hästarna hade rymt.

När Emilia hittade hästarna såg inte Emelia några sår på dem, utan tog de bara upp till hagen igen.

– Halvt yrvaken så reagerade jag inte på att stalldörrarna och dörren in till lösdriften var öppna, berättar Emelia för Nyheter24.

Väl inne i stallet så har hennes ena hingst sparkat sönder en del av sin inredning, och har fått små sår som Emelia tvättar. Sedan börjar hon mocka, och hittade en använd kondom.

– Då förstod jag ju att något hade hänt. Så då gick jag ut till stona och lyfte på svansarna och hittade glidmedel. Det är så sjukt så det finns inte. 

Inte första gången det hänt

När Emelia ringde och polisanmälde händelsen så berättade polisen att det har hänt på fler ställen i området. Det chockade henne och hon blev förbannad då hon tycker att hästägare ska varna varandra.

– Jag ringde och polisanmälde det och då berättade de att det har hänt på fler ställen häromkring. Men det har jag inte hört något om och det gör mig ju förbannad. Jag vill ju att andra hästägare ska få veta så de kan hålla extra koll på sina hästar.

Hon fortsätter:

– Jag har satt upp en kamera i stallet. Jag har blivit extra nojig och håller koll på bilar som åker förbi och iakttar mer än vad jag gjorde förut.

Tidigare i år greps en man, misstänkt för att ha sexuellt förgripit sig på två hästar i Kallinge. När stallets ägare skulle ge hästarna foder för natten kring 20-21-tiden möttes han av en okänd man i stallet. När mannen insåg att han hade upptäckts flydde han platsen. Läs mer om det här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.