Hästar, sexuellt övergrepp.
En man misstänks ha förgripit sig sexuellt på två hästar i Kallinge. - Foto: Foto: Janerik Henriksson, Foto: Staffan Löwstedt / TT

Man gripen i Kallinge för sexuellt övergrepp på två hästar

En man är misstänkt för att ha sexuellt förgripit sig på två hästar i Kallinge i söndags. Nu vädjar polisen om tips från allmänheten för att få fast mannen.


I söndags kallades polis till ett stall Kallinge efter att två hästar misstänktes ha blivit utsatt för sexuella övergrepp. När stallets ägare skulle ge hästarna foder för natten kring 20-21-tiden möttes han av en okänd man i stallet. När han insåg att han hade upptäckts flydde den okända mannen platsen, enligt 24blekinge.

Misstänks ha förgripit sig på två hästar

Då stallets ägare kände att något inte stod rätt till så undersökte han hästarna. Efter undersökningen fick ägaren misstankar om att den okände mannen förgripit sig sexuellt på två av hästarna, enligt 24blekinge. 

Ägaren larmade polisen som anlände till stallet. Väl på plats utförde de en teknisk undersökning och den okände mannen är nu misstänkt för djurplågeri, brott mot djurskyddslagen och olaga intrång,  skriver 24blekinge. 

Nu söker polisen tips 

– Har man sett någon springa från stallet vid tidpunkten så är det bra om man hör av sig till oss, säger Helena Renberg vid polisen i Ronneby i en intervju med 24blekinge

Har du information om händelsen? Kontakta polisen genom att ringa 114 114. 

Förra november kastades en staffordshire bullterrier mot sin död från ett 18-våningshus –  ett fall av djurplågeri som då väckte otroligt starka känslor. Läs mer om fallet här

Igår skrev Nyheter24 om Camilla Sandsten vars katt dog i hennes armar efter att flera katter i Ronneby drabbats av förgiftning. Läs om det här

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

1 timme sedan
Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

1 timme sedan
En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

1 timme sedan
Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.