Poliser, bowling, alkohol.
En polisfest i Malmö spårade ur. - Foto: Bildkälla: Bertil Ericson/TT, Martina Holmberg / TT, Pixabay

Polisfesten spårade ur – befäl anmäld för sexuellt ofredande

Malmöpolisen hade en minst sagt händelserik julfest. Ett överförfriskat polisbefäl spydde på golvet, kastade bowlingklot i taket och tafsade på två kollegor. Nu har befälet anmälts för sexuellt ofredande.


Malmöpolisens julfest slutade med en anmälan för sexuellt ofredande, efter att ett överförfriskat polisbefäl kysste en kvinnlig kollega på munnen trots att hon tydligt markerat att hon inte ville.

Festen ägde rum i början av december. Mer än 50 personer samlades för att fira på en restaurang med alkohol och bowling. Bland personerna fanns befälet som enligt vittnen var synligt alkoholpåverkad. 

– Han kom till bowlingen full och spydde på golvet. Han slängde också klotet upp mot taket och tävlade om vem som kunde kasta högst, säger en källa till SVT Nyheter.

Tafsade och pussade på kvinnliga kollegor

Utöver den ofrivilliga kyssen ska befälet ha betett sig olämpligt och tafsatt, både på kvinnliga kollegan som gjorde polisanmälan och en annan, yngre kvinnlig kollega. 

– Polisbefälet har tafsat på hennes kropp i bowlinghallen inför alla andra som var där. Han har även kysst henne på munnen trots att hon tydligt markerat att hon inte varit intresserad och bett honom att lägga av. Men han har fortsatt, säger en källa till SVT.

Gällande den yngre kvinnan ska han ha pussat henne på kinden. 

Blev hemskickad av kvinnliga polisernas chef

Efter händelserna blev befälet hemskickat och en anmälan och sexuellt ofredande gjordes till polisens avdelning för särskilda utredningar.

Avdelningen är en oberoende enhet som hanterar internutredningar mot poliser och annan personal på statliga myndigheter.

2016 var det en annan polisfest, i Kungsholmen, som spårade ur. Den gånge lämnades bland annat bajs och använda kondomer i en vask. Här kan du läsa om det.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!