Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Leif GW Persson om drickandet: "Trivs inte med det längre"

- 29/01/2019, 13:50

Han är inte bara känd som kriminolog och expert. Under åren har Leif GW Persson också gjort sig ett namn som kunnig inom mat och dryck. Men nu berättar han att han dragit ner på drickandet.

Han har skrivit böcker om mat och dryck, han har till och med ett eget vin. Kriminologen Leif GW Persson är praktiskt taget sinnebilden för den svenska livsnjutaren.

Men nu berättar Sveriges mest omtyckta brottsexpert i en intervju med Nyheter24 att han börjat skära ner på alkoholen – och om farorna med att dricka.

– I lagoma mängder är det ganska trivsamt. Det är som att svepa in sig i en filt en kall dag, och alla klarar inte av att hantera det. Alkoholen kan vara en mäktig motståndare, säger Leif GW Persson.

Han har heller inte gjort någon hemlighet om att han haft problem med alkoholen, något han löst genom att vara nykter halva året. Men år för år blir det allt mindre alkohol. Kroppen orkar inte med det på samma sätt längre.  

– Jag har druckit för mycket helt enkelt, säger GW. 

Men nu säger den folkkäre tv-profilen att börjar han närma sig "den totala nykterheten". Kriminologen för nu statistik på sitt alkoholdrickande. Två dagar av tre dricker han inte en droppe. 

– Jag blir sällan full. Jag trivs inte med det längre, det frestar på för mycket. Man blir för gammal för att hålla på. 

Kan du sakna det då?

– Att vara full? Initialskedet av fylla kan vara ganska kul. Dagen därpå är inte lika rolig om man säger så. Bakfyllan blir också värre med åren, man har inte fysik till det.