Fredag 30 Jul
Stockholm

Högskoleprovet 2019: Datumen du ska hålla koll på

Högskoleprovet, person som gör prov
Här är alla datum för högskoleprovet 2019. Foto: Henrik Montgomery TT/TT

Varje år gör flera tusentals människor det så kallade högskoleprovet i hopp om att få ett så bra resultat som möjligt. 2019 är inget undantag och vi har listat alla datum du bör hålla koll på!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Två gånger om året får folk chansen att testa sina kunskaper i det välkända, och kanske lite skrämmande, högskoleprovet. Provet skrivs nämligen en gång under våren och en gång under hösten.

Och snart är det dags för första omgången av högskoleprovet och det finns en del datum för dig att hålla koll på. Till exempel när sista anmälningsdagen är, provdagen och mycket mer.

Vi på Nyheter24 har listat alla de datumen du måste hålla koll på inför högskoleprovet 2019.

1 februari – Sista anmälningsdag för högskoleprovet under våren 

Den första och en av de viktigaste datumen att hålla koll på är såklart datumet för den sista anmälningsdagen. Det är den 1 februari och du kan lätt anmäla dig via högskoleprovets hemsida och anmälningsavgiften är 450 kronor.

OBS! Betalning med bankgiro från utlandet stänger klockan 18:00 torsdagen den 31 januari. Därefter, fram till anmälans stängning, så kan du endast betala med VISA eller MasterCard.

6 april – Provdagen för högskoleprovet under våren 

Den kanske allra viktigaste dagen är ju naturligtvis provdagen. Vårterminen 2019 så är det den 6 april som gäller.

Då gäller det att ta med dig snacks, ett gott humör och vara utvilad. Här har vi skrivit lite tips och tricks som kan hjälpa dig under den viktiga dagen!

  2 september – Sista anmälningsdag för högskoleprovet under hösten 

Du kanske inte nöjd med ditt resultat på provet som var på våren, eller missade du rent utav att göra provet tidigare under året? Då behöver du inte oroa dig – du kommer att få chansen igen under hösten!

Anmälan till höstens högskoleprov öppnar den 15 augusti och stänger den 2 september.

20 oktober – Provdagen för högskoleprovet under hösten

Ska du skriva provet under hösten? Ja då kan du ringa in söndagen den 20 oktober redan nu. Det är nämligen då det är dags att skriva provet i höst. 

Vill du testa dina kunskaper? I så fall kan du kolla om du skulle klara högskoleprovets ordförståelse i vår artikel. Här hittar du den!

Tänker du göra högskoleprovet?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela