Man som sover. Mackor. Högskoleprov
Nyheter24 listar några tips som kan hjälpa dig under högskoleprovet. - Foto: LEIF R JANSSON / TT Staffan Löwstedt/SvD/TT

Det här ska du tänka på inför högskoleprovet

I höst kommer en hel del människor att skriva det omtalade högskoleprovet. Vi på Nyheter24 har skrivit ned lite tips för dig som sätta dina kunskaper på prov!


Två gånger om året får folket chansen att testa sina kunskaper i det berömda högskoleprovet. Det populära provet skrivs en gång på våren och en gång på hösten. 

Vissa har redan gjort högskoleprovet tidigare och är luttrade veteraner. Men det finns en del människor som kommer att skriva provet för första gången. Till er vill vi berätta att det finns faktiskt vissa saker som kan vara bra att tänka på innan du stegar in i provlokalen.

Så håll i dig. Vi på Nyheter24 delar med oss av lite tips som förhoppningsvis kan göra din provskrivning lite lättare!

Sömn

Det må låta som en klyscha men det är ack så sant. För att maximera din koncentrationsförmåga under provskrivningen så är det viktigt att du fått i dig en god natts sömn. 

Dygningstaktiken, som funkade så många gångar i högstadiet, kommer förmodligen att stjälpa mer än att hjälpa dig. Så avstå gärna från det!

Matsäck

Något du bör ta med dig till provet är såklart en matsäck. Trots att du får chansen att äta någonstans så kan matsäcken vara en riktig räddare då det kan vara fullt i matsalarna runtomkring.

Snacks

Men snacks, ska inte det packas ned i matsäcken? Icke – du får nämligen ta med dig snacks för att bibehålla din energi under provskrivningen. Så har du möjlighet att köpa lite russin, kanske en powerbar eller något godis så gör gärna det.

Det kan verkligen få energin att stiga från 0 till åtminstone 70 procent!

Behåll lugnet

Lita på magkänslan, ditt första svar är antagligen det rätta svaret. Detta kanske är svårt att göra men resultatet blir sällan bättre för att man överarbetar och tänker på tok för länge på en fråga.

Kan du inte besvara frågan med detsamma? Skippa den och gör den senare!

Skulle du klara matematikdelen av högskoleprovet? Testa dig själv och ta reda på det här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska du skriva högskoleprovet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Uppgifter: Kadyrov sjuk – Kreml letar arvtagare

Vinstlyft för Hemnet

1 timme sedan
Bostadsannonssajten Hemnet redovisar ett rörelseresultat på 99 miljoner kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 68 miljoner under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Stort vinstfall för JM

1 timme sedan
Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

1 timme sedan
"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.

Halverad vinst för Boliden

1 timme sedan
Gruvbolaget Boliden gjorde en rörelsevinst på 1 615 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 3 405 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Hedemora rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En bilist har kört i diket på Brändas väg öster om Vikmanshyttan", skriver polisen på sin hemsida.