Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det här ska du tänka på inför högskoleprovet

Nyheter | 20/10/2018 15:18

I höst kommer en hel del människor att skriva det omtalade högskoleprovet. Vi på Nyheter24 har skrivit ned lite tips för dig som sätta dina kunskaper på prov!

Två gånger om året får folket chansen att testa sina kunskaper i det berömda högskoleprovet. Det populära provet skrivs en gång på våren och en gång på hösten. 

Vissa har redan gjort högskoleprovet tidigare och är luttrade veteraner. Men det finns en del människor som kommer att skriva provet för första gången. Till er vill vi berätta att det finns faktiskt vissa saker som kan vara bra att tänka på innan du stegar in i provlokalen.

Så håll i dig. Vi på Nyheter24 delar med oss av lite tips som förhoppningsvis kan göra din provskrivning lite lättare!

Sömn

Det må låta som en klyscha men det är ack så sant. För att maximera din koncentrationsförmåga under provskrivningen så är det viktigt att du fått i dig en god natts sömn. 

Dygningstaktiken, som funkade så många gångar i högstadiet, kommer förmodligen att stjälpa mer än att hjälpa dig. Så avstå gärna från det!

Matsäck

Något du bör ta med dig till provet är såklart en matsäck. Trots att du får chansen att äta någonstans så kan matsäcken vara en riktig räddare då det kan vara fullt i matsalarna runtomkring.

Snacks

Men snacks, ska inte det packas ned i matsäcken? Icke – du får nämligen ta med dig snacks för att bibehålla din energi under provskrivningen. Så har du möjlighet att köpa lite russin, kanske en powerbar eller något godis så gör gärna det.

Det kan verkligen få energin att stiga från 0 till åtminstone 70 procent!

Behåll lugnet

Lita på magkänslan, ditt första svar är antagligen det rätta svaret. Detta kanske är svårt att göra men resultatet blir sällan bättre för att man överarbetar och tänker på tok för länge på en fråga.

Kan du inte besvara frågan med detsamma? Skippa den och gör den senare!

Skulle du klara matematikdelen av högskoleprovet? Testa dig själv och ta reda på det här!

Ska du skriva högskoleprovet?