En polis vid en polisbil i Bjärred. Till höger familjens dörr. Kollage.
Polisen berättar nu mer om morden i Bjärred - Foto: Johan Nilsson /TT

Poliserna som var först på plats vid Bjärred-morden berättar

Morden i Bjärred skakade hela Sverige. Nu berättar poliserna som var först på plats om sina upplevelser – och hur det var att gå igenom det mörka tysta huset utan att veta vad man skulle hitta.


När poliserna begav sig till radhusvillan i skånska Bjärred i januari förra året visste de inte att de skulle vara med om något fruktansvärt. 

Nu berättar de båda poliserna som var först på plats vid morden i Bjärred om den hemska dagen då de hittade en hel familj döda. 

I en intervju i tidningen Svensk polis berättar poliserna att de kom till ett igenbommat hus med neddragna persienner. Ytterdörren var låst. Genom en glipa i ett fönster lyckades en av poliserna kika in. 

På diskbänken stod staplade tallrikar, som om familjen precis ätit mat. Genom ett annat förster kunde de se en död manskropp. 

Ett fönster slogs sönder och en av poliserna tog sig in i den tysta mörka villan. 

”Här ligger mamman!”, ropade en av poliserna när man genom sökte nedervåningen. Mamman hittades nedbäddad i sin säng, skriver tidningen Svensk polis. 

Nu började det gå upp för poliserna att detta var något alldeles speciellt som hänt i villan. De gick upp på övervåningen, där fanns dörrar med flicknamn i färgglada bokstäver på. 

Poliserna räknade till tre och öppnade dörrarna. Där hittade man de döda döttrarna i varsin säng. 

Tiden efter blev jobbig för poliserna. Sömnen påverkades, och det krävdes mycket samtal med medarbetare och kollegor, skriver tidningen Svensk Polis. 

Utredningen visade att föräldrarna i familjen dödat sina båda barn och sedan tagit sina egna liv. Utredningen kommer att avslutas inom kort.

Vi vet nu mer om hur föräldrarna tänkte, och när de bestämde sig för att mörda sina barn – läs mer om det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!