Måndag 17 Maj
Stockholm

Nu kommer vårvärmen – här kan det bli tio plusgrader i veckan!

Människor som solar. Karta över Sverige.
I veckan ser det ut att bli plusgrader i stora delar av Sverige. Foto: Johan Nilsson TT/TT & Pixabay

Efter en lång, kall och mörk vinter så ser vi ut att gå mot ljusa och definitivt varmare tider. Det kan enligt SMHI bli hela 10 grader varmt mot veckoslutet. Här kan du läsa allt om det!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Goda nyheter! Den långa, mörka och kalla vintern ser ut att göra en riktig u-sväng till det bättre. Vi kan i princip förvänta oss sommarväder den kommande veckan då en värmevåg drar in från sydväst och hettar till tillvaron.

"Plusgrader i stora delar av ladet"

– I natt kommer det att vara fortsatt kallt. Men senare i veckan så kommer det att dra in varmare luft över landet som gör så att det kommer att bli plusgrader i stora delar av landet, faktiskt enda upp till södra Norrland, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI, till Nyheter24.

Men hur varmt kommer det egentligen att bli? Jo – vi snackar snackar faktiskt tvåsiffrigt här, och mot helgen kan det vara läge att ta fram solstolarna för somliga.

"Upp mot tio grader"

Enligt Hallberg så beror den plötsliga och och härliga värmen på att att luftmassan ändras samtidigt som den rör sig in från sydväst. Och prisa gudarna – för vid bland annat ostkusten i Götaland så kan det bli hela tio grader varmt under fredagen.

– Vid Kalmar ungefär, så finns det chans att det blir tio grader varmt, säger Hallberg.

Så skulle du kalla det t-shirtväder?

– Haha, ja nästan, avslutar Moa Hallberg.

Ser du fram emot värmen?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela