Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Äldre par hotade grannar med lappar – nu får paret flytta

- 20/02/2019, 20:36 -

Ett äldre par i Malmö hade länge stört sig på sina grannar, något som de uttryckte genom att skriva och sätta upp lappar i trapphuset. Nu får paret flytta.

Anledningen till att paret inte var nöjda med grannarna ska ha varit för att de var störande och högljudda. Lapparna blev allt fler och mer hotfulla och i början av 2018 hotade de bland annat grannarna med att de skulle krossa ytterdörren "med en vass yxa", skriver Hem & Hyra. 

Anledningen till att paret inte var nöjda med grannarna ska ha varit för att de var störande och högljudda. 

Blev inte bättre med tiden 

Men makarna tyckte inte att situationen blev bättre, grannarna ska ha fortsatt att störa. Enligt dem ska inte heller hyresvärden MKB ha gjort något för att förbättra situationen. Hyresvärden menar att dessa "störningar" inte varit onormala och skickade i stället ut ett varningsbrev till det äldre paret. Då anklagade paret MKB för "manipulering" och mutbrott.

Vägrade att flytta

När lappen om "krossa ytterdörren med vass yxa" sattes upp fick MKB nog. Hyresvärden beslutade sig för att säga upp det äldre paret, men de vägrade att flytta ut från lägenheten.  

Grannarna var rädda 

När det äldre paret vägrade att flytta hamnade ärendet i hyresnämnden. Där ska det även ha framkommit att grannarna var rädda för de äldre makarna. Enligt Hem & Hyra ska boende ha undvikit att åka hiss med mannen och en av grannarna ska ha menat att mannen "spred skräck och terror" i huset. Hyresvärden ska också fått in flera brev från grannar som har varit bekymrade gällande boendesituationen och paret.  

En av lägenheterna som paret påstått kommit mycket ljud ifrån har under perioden stått tom.

Det hela har nu slutat med en förlikning och paret har självmant gått med på att flytta. Detta kommer att ske till hösten. 

Nyheter24 har tidigare skrivit hur mycket lägre hyra du kan få om du har fel i din hyreslägenhet. Det kan du läsa mer om här!