Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tv-profil dömd för ringa narkotikabrott och grovt rattfylleri

- 20/02/2019, 22:42 -

I juni 2018 körde en tidigare SVT-profil motorcykel med både kokain och alkohol i blodet. Nu döms han till samhällstjänst för grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott.​

Det blev en minst sagt turbulent dag för tv-profilen i somras. I juni 2018 var han nämligen nära på att krocka med en buss när han kom körandes på sin motorcykel i centrala Stockholm. Tv-profilen stoppades av polis efter att ha kört i riktigt hög hastighet på en 30-väg.

Aftonbladet rapporterade då att mannen efter en polisjakt fått göra ett blåstest. Utandningsprovet visade positivt. Vid blåstestet gjordes även en visitering på rutin. 

Fick följa med till station

Då hittades ett fem centimeter långt platsrör med vitt pulver, något som misstänktes vara ett så kallat "snortrör" och det vita pulvret vara kokain. Orsaken till att tv-profilen sedan fick följa med till stationen och inte åka vidare var för att rester av vitt pulver även ska ha funnits i hans näsa.

På stationen lämnades prover och man kunde snabbt konstatera att det var narkotika i blodet. Men där tog det inte stopp där – mannen hade även 0,66 promillehalt i blodet.

Druckit fem eller sex "sexor whiskey"

I ett polisförhör har tv-profilen uppgett en egen version av händelsen och kvällen innan i polisförhör.

Angående kokainet så är det något han menar att han inte tagit på tre dagar, och att han inte trodde han fortfarande skulle vara påverkad av det dagen då han blev stoppad på motorcykeln.

Men alkoholen däremot, där ska han ha medgett att han druckit fem eller sex "sexor whiskey" – kvällen innan.

Orsaken till att han körde så fort? Det menar han berodde på att han var försenad till ett födelsedagsfirande. Vem han skulle fira har inte framgått ännu. 

Döms till samhällstjänst

Det står nu klart att den välkända tv-profilen nu döms för grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott. Straffet blir samhällstjänst, rapporterar Aftonbladet.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en deltagare i TV4-programmet "Farmen" som anklagas för sexuella trakasserier av en annan deltagare. Den anklagade profilen lämnade då programmet. Här kan du läsa allt du behöver veta om det. 

Har du åkt motorcykel?