Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

20-årig man förde in handen i hästens analöppning – nu åtalas han

- 21/02/2019, 21:59

En man i 20-årsåldern har åtalats efter att han blivit tagen på bar gärning när han förde in sin hand i en hästs analöppning samt könsorgan.

Händelsen ska ha inträffat i en hästhage på en ort i Nordvästra Skåne. Mannen, som är i 20-årsåldern, blev påkommen av hästägarens granne när han förde in sin hand i analöppningen och könsorganet på en häst. Enligt grannen ska mannen ha lyft på hästens svans och sedan fört in sin delar av hande. Det rapporterar Lokaltidningen. 

Fångades på bild

Grannen hann ta en bild på mannens övergrepp innan mannen försvann från platsen. Därefter kontaktades hästägaren och grannen berättade för denne om vad han sett.

Hästägaren blev mycket upprörd och ringde upp den 20-årige mannen för att konfrontera honom för det han gjort. Enligt lokaltidningen ska mannen då ha sagt att han inte gjorde det som hästen förväntade att han skulle göra. 

Erkänner

Mannen har själv berättat att han vid tre tillfällen fört in delar av sin hand i hästens könsorgan och analöppning. Han erkänner att han rört hästen "där bak", genom att föra in två fingrar. Han menar också att han vet att det han gjorde mot hästen var fel. 

Enligt Lokaltidningen har den misstänkte mannen någon form av funktionsnedsättning. 

Åtalas

Han åtalas för brott mot djurskyddslagen. Straffet kan vara allt ifrån böter till två års fängelse. 

I slutet av förra året utsattes 31-åriga Emelias hästar för sexuellt övergrepp. När hon mockade i deras boxar hittade hon en använd kondom. Läs vår intervju med Emelia när hon berättar om händelsen!