Häst, hage
Man åtalas efter övergrepp på häst. - Foto: Martina Holmberg/TT, ANDERS WIKLUND / SCANPIX/TT

20-årig man förde in handen i hästens analöppning – nu åtalas han

En man i 20-årsåldern har åtalats efter att han blivit tagen på bar gärning när han förde in sin hand i en hästs analöppning samt könsorgan.


Händelsen ska ha inträffat i en hästhage på en ort i Nordvästra Skåne. Mannen, som är i 20-årsåldern, blev påkommen av hästägarens granne när han förde in sin hand i analöppningen och könsorganet på en häst. Enligt grannen ska mannen ha lyft på hästens svans och sedan fört in sin delar av hande. Det rapporterar Lokaltidningen. 

Fångades på bild

Grannen hann ta en bild på mannens övergrepp innan mannen försvann från platsen. Därefter kontaktades hästägaren och grannen berättade för denne om vad han sett.

Hästägaren blev mycket upprörd och ringde upp den 20-årige mannen för att konfrontera honom för det han gjort. Enligt lokaltidningen ska mannen då ha sagt att han inte gjorde det som hästen förväntade att han skulle göra. 

Erkänner

Mannen har själv berättat att han vid tre tillfällen fört in delar av sin hand i hästens könsorgan och analöppning. Han erkänner att han rört hästen "där bak", genom att föra in två fingrar. Han menar också att han vet att det han gjorde mot hästen var fel. 

Enligt Lokaltidningen har den misstänkte mannen någon form av funktionsnedsättning. 

Åtalas

Han åtalas för brott mot djurskyddslagen. Straffet kan vara allt ifrån böter till två års fängelse. 

I slutet av förra året utsattes 31-åriga Emelias hästar för sexuellt övergrepp. När hon mockade i deras boxar hittade hon en använd kondom. Läs vår intervju med Emelia när hon berättar om händelsen!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Blinken till Peking – ska pressa Kina om kriget

Trots gängvåldet – inget rår på knarkpriserna

Pandemi, inflation eller gängkrig – inget verkar bita på de historiskt låga gatupriserna på narkotika, enligt en ny rapport. Det visar på svårigheterna med att bekämpa den här marknaden, säger Ulf Guttormsson vid organisationen CAN.

Klart uppåt på Asienbörser

1 timme sedan
Det var klart uppåt för ledande index på Asienbörserna i onsdagens handel, till en del förklarad av optimism om de stora techbolagens utveckling.

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

2 timmar sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Biden lovar Ukraina vapen i veckan

2 timmar sedan
USA:s president Joe Biden lovar mer vapen till Ukraina redan denna vecka. Beskedet kommer sedan senaten i USA:s kongress som väntat sagt ja till ett stödpaket till Ukraina på nära 61 miljarder dollar, något som Kiev väntat på sedan i höstas.

Robotattack mot Charkiv – bränder i Ryssland

3 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.