Onsdag 28 Sep
Stockholm

Här är festivalerna du inte vill missa i Sverige sommaren 2019

Festival
Här är festivalerna i Sverige sommaren 2019 som du inte vill missa. Foto: Adam Ihse/TT, Christine Olsson/TT

Festivalerna Way out West, Summerburst och Brännbollsyran kommer återigen tillbaka sommaren 2019. Dessutom har världsfestivalen Lollapalooza premiär i Sverige i juni. Här är alla festivaler du inte får missa!

Kommentera (61)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Brännbollsyran 30/5-1/6

Under vårens sista dagar är det dags för den årliga Brännbollsyran i Umeå – som dessutom firar 40-årsjubileum i år!

Precis som namnet låter så handlar mycket i festivalen om just brännboll. Det är nämligen VM-cupen i brännboll som spelas och tusentals fans och spelare följer spelet varje år. Dessutom är det precis som andra år mängder av artister som kommer att uppträda. 

I år kommer bland annat världsartisten Marshmello att vara på plats på scenen. Även Galantis, Hov1, Fricky, Miriam Bryant och Oskar Linnros är bara några av de som kommer att sjunga. 

Mer information om festivalen kan du hitta här!

Summerburst 7-8/6 & 30-31/8

Ingen sommar utan Summerburst? Elektronik-festivalen gjorde entré 2011 i Stockholm och 2012 i Göteborg, sedan dess har den varit en återkommande festival varje sommar. Bland annat har artister som Avicii, David Guetta, Steve Aoki och Tiësto

I år arrangeras festivalen den 7-8 juni på Ullevi i Göteborg. Där kommer artister som Alesso, Tiësto samt Dimitri Vegas & Like Mike att uppträda.

I Stockholm prövar man att göra något nytt. Vanligtvis brukar Summerburst äga rum i början av sommaren, men i år kommer festivalen till Stockholm den 30-31 augusti. Bland annat kommer R3HAB, Dimitri Vegas & Like Mike och Salvatore Ganacci att dunka av några set. 

Summerburst är en populär festival som är återkommande varje år. Bildkälla: Christine Olsson/TT

Mer information om festivalen kan du hitta här! 

Lollapalooza 28-30/6

För första gången någonsin kommer den världsberömda festivalen Lollapalooza till Sverige! I tre dagar, 28-30 juni, kommer festivalen att äga rum på Gärdet i Stockholm. Line-up:en består av såväl världskända artisterna Lana Del Ray, Travis Scott och Foo Fighters, till våra svenska stjärnor Laleh, Norlie & KKV samt Rebecca & Fiona – och många, många fler. 

Mer information om festivalen kan du hitta här

Way out West 8-10/8

Way out West – festivalen som ägt rum i Slottsskogen i Göteborg sedan 2007. I år äger Way out West inleds festivalen den åttonde augusti och håller på i tre dagar. 

Bland annat kommer artister som Cardi B, Seinabo Sey, James Blake och Zara Larsson att uppträda. 

Mer information om festivalen kan du hitta här

Way out West är en årlig succé! Bildkälla: Thomas Johansson/TT

Sweden rock festival 5-8/6

Fyra dagar med bara rockmusik – hell yeah! Sweden rock festival har varit en återkommande festival sedan 1992 och är en riktig rockmecka för den som älskar rock- och heavy metall-musik. Festivalen äger som vanligt rum i Sölvesborg i Skåne. 

Några av banden i årets line-up är KISS, Slayer och Tenacious DDisturbed och Saxon

Mer information om festivalen kan du hitta här

Urkult 1-3/8 

I sommar är det dags för den 25:e upplagan av Urkult! Festivalen som ligger i Näsåker utanför Sundsvall håller på i tre dagar. I år kommer artister och band såsom Erik Lundin, Derya Yildirim & Grup Simsek, Familjen Kaos och Maija Kauhanen

Mer information om festivalen kan du hitta här

Storsjöyran 2-3/8

Storsjöyran i Östersund är såklart tillbaka även i år – något som du inte vill missa! Festivalen som har ägt rum varje sommar sedan 1983 och totalt har över 1 500 artister uppträtt på scenen genomåren, bland annat Lady Gaga och Bryan Adams. 

Varje år uppträder över 70 grupper på åtta olika scener. I år kommer artister som Veronica Maggio, Miriam Bryant, Albin Lee Meldau och Little Jinder

Mer information om festivalen kan du hitta här!

Trästocksfestivalen 20-21/7

Trästocksfestivalen i Skellefteå är Sveriges största fria festival. Festivalen äger rum på härliga Nordanåområdet – en vacker plats i naturen. 

I år kommer artister som Tove Strykre, Fricky, Rhys och GRANT att uppträda.

Mer information om festivalen kan du hitta här

Ska du besöka några av festivalerna i sommar?
Tack för din röst!
Kommentera (61)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.